Under fredagens mellomdistanse på VM-uttaksløpene var det tett i herreklassen, mens Heidi Østlid Bagstevold tok en klar seier hos damene.

På dagens langdistanse var det «omvendte roller» - tett duell mellom Bagstevold og Anne Margrethe Hausken Nordberg i dameklassen, mens Olav Lundanes tok en klar seier på herresiden.

- Jeg visste ikke underveis i løpet hvor tett det var mellom meg og Anne Margrethe, smiler Bagstevold som altså dro det lengste strået.

- Jeg har gjort et solid løp hele veien, og det er vel på vei til 14. post jeg overtar ledelsen. Uansett er jeg veldig fornøyd med at jeg klarer å holde roen og gjøre et godt teknisk løp for andre konkurranse på rad.

Hausken Nordberg var altså 15 små sekunder for seint til å tukte Bagstevold.

- Jeg blir litt «lat» på vei til 14. post og løper for mye rundt. Det taper jeg på, forteller hun og legger til at det største tidstapet hennes likevel er til andre post:

- Der løper jeg skjevt og taper en del tid. I tillegg taper jeg litt på et par poster mot slutten, hvor jeg ikke er tøff nok.

Uansett kunne veteranen ta med seg gode bekreftelser fra de to VM-uttaksløpene – som ble «comeback» etter strekkskaden som holdt henne borte fra Jukola, O-festivalen og VM-samlinga tidligere i sommer.

- Jeg var spent på hvordan det ville bli med to løp på rad her. Men jeg er fornøyd med at jeg kommer meg rundt såpass bra på en langdistanse etter å ha vært ute med skade i 5 uker.

Med krevende terreng, både teknisk og løpsmessig, ble det langt fra duoen på toppen av pallen og ned til neste jente. Silje Ekroll Jahren – som ble nummer 3 i dag – var drøye fem minutter bak.

- Det er mange som kunne vært nærmere oss i dag. Men det er teknisk krevende hele veien - med intensiv orientering – hvor en må være «på» og gjøre jobben hele veien. Vi har unngått større feil, forklarer toppduoen.

For Bagstevold har det vært tilnærmet feilfritt for andre konkurranse på rappen.

- Jeg føler jeg har tatt noen steg – også fysisk i år, smiler helgens dobbeltvinner.

Dobbeltvinner ble også Olav Lundanes, og i dag fikk han selskap av lillebror Ivar – både underveis i løypa, og på pallen.

- Jeg gjorde noen o-tekniske feil i starten, men etter hvert gikk det bedre, oppsummerer dagens vinner.

Feilene underveis gjorde at lillebror fikk en luke til Olav underveis.

- Han var litt smartere enn meg, kommenterer Olav og legger til at det ikke var noen kommunikasjon dem imellom underveis.

- Vi snakker ikke sammen i løypa. Da er vi konkurrenter, supplerer Ivar, som forklarer luka han fikk med en meget god periode i «gaflingspartiet».

Totalt sett var også dagens gjennomføring – som ga betalt i 3. plass – noe av det beste formsterke Ivar Lundanes har levert.

- Jeg er veldig godt fornøyd med dagens løp – og faktisk litt overrasket over at det gikk så bra – men jeg er i god form, smiler karen som fikk med seg bronsemedalje fra SM-ultralang for et par uker tilbake.

En som også beviselig er i form er Eskil Kinneberg. I dag ble det 2. plass på løperen som representerer IFK Göteborg. Dermed står han med serien 1, 3 og 2 på ukas tre VM-uttaksløp.

- Jeg er god fornøyd med VM-uttaksløpene. Jeg har gjort det jeg skal, smiler 24-åringen som da kan vente spent på VM-uttaket til uka.

Landslagssjef Kenneth Buch skal - med utgangspunkt i de tre VM-uttaksløpene - sette sammen VM-laget som skal representere Norge i Strömstad 20. – 27. august.

- Vi skal bruke tiden godt nå frem til onsdag, men det er klart at vi har fått gode svar på uttaksløpene. Og vi kommer til å stille i VM med medaljekandidater på hver eneste distanse, sier han.

Det norske VM-laget vil bli offentliggjort onsdag 20. juli.

KIlde: Norsk orientering

Resultater


D 21, 10 280 m:
1) Heidi Østlid Bagstevold, Fredrikstad SK, 1.15.56,
2) Anne M Hausken Nordberg, Nydalens SK, 1.16.11,
3) Silje Ekroll Jahren, Raumar Orientering, 1.21.19,
4) Mari Fasting, Halden SK, 1.22.15,
5) Emma Johansson, Fredrikstad SK, 1.22.37,
6) Ida Marie Næss Bjørgul, Halden SK, 1.22.53.

H 21, 15 780 m:
1) Olav Lundanes, Halden SK, 1.36.39,
2) Eskil Kinneberg, IFK Göteborg, 1.39.02,
3) Ivar Lundanes, Södertälje-Nykvarn Orientering, 1.39.35,
4) Magne Dæhli, Halden SK, 1.40.38,
5) Hans Gunnar Omdal, Kristiansand OK, 1.41.18,
6) Jo Forseth Indgaard, Frol IL, 1.42.42.