Dette var iste test før VM og det var et soild startfelt på herresiden, mens de norske VM damen stilte ikke til start. Olav Lundanes, Halden vant den 4,5 km lange løypen med 1,22 min margin til russiske Valentin Novikov. Bjørn Ekeberg, Tyrving fulgte på 3. plass ytterligere 55 sek bak.

- Jeg følte meg pigg før start, men da jeg begynte å løpe var det litt tyngre. Jeg er likevel ganske godt fornøyd med løpet og gjennomføringen, sa Olav Lundanes til orientering.no etter målgang. Målet i  VMer å ta medaljer hver dag jeg stiller til start fortsatte han.

I dameklassen ble det russisk seier til Svetlana Mironova. Hun vant den 3,6 km lange løypen med 32 sek til Marika Teini, SK Pohjantähti og ytterligere 1,38 min til Anni-Maija Fincke, Halden. Beste norske løper ble Marie Olaussen, Fredrikstad på 6. plass.

Gromløpet med poengløp
For de som ikke løp i eliteklassen bød arrangøreren Lillomarka OL på poengløp. Alle fikk utlevert et kart med 20 poster 1 time før start. Her kunne den enklete legge sin egen løype og det var om å gjøre å samle mest mulig poeng, da de 20 postene gav varierende poeng etter plassering og vaskelighetsgrad. Løperne hadde 30 min til disposisjon i skogen, hvis en brukte lengre tide ble det poengetrekk pr påbegynte minutt. En original og noe uvant vri, men utifra deltagerantallet på 115 løpere slo det vel ikke helt ann. Med 135 løpere i eliteklassen var det kun 250 løpere på Linderudkollen i dag. Til sammenlikning hadde Gromløpet 566 deltagere i fjor med innlagt KM for Akershus og Oslo. Inntrykket var at deltagerne stort sette syntes at dette var morsomt.