Medaljedryss til Oppegård IL under KM i halvmaraton

Kretsmesterskapet for både Oslo og Akershus var som vanlig lagt inn i Lørenskog halvmaraton, som også markerte starten på Vinterkarusellen på Romerike.

I tildels ufyselige værforhold med regn og vind hevdet veteranene fra Oppegård seg meget bra og kunne returnere med 4 medaljer. Best var Harald Ringen, som vant klasse M45. I denne klassen ble det faktisk trippelseier til OI ved nevnte Ringen, foran Frode Monsen og Steinar Lien.
Ringen ble også nummer 2 totalt i løpet, kun slått av Kristian Monsen fra Ull/Kisa, etter at 5-6 løpere i puljen bak lederen dessverre løp feil midtveis. En av de som løp feil var Harald Solhaug Næss fra IL Driv, årets vinner av Nordmarka Skogsmaraton.

Vidar Nilsen vant en suveren seier i M50 og gjorde dermed dagen fullkommen for de 4 OI-løperne som hadde tatt turen til Lørenskog denne regnvåte lørdagen.

Kretsmester i seniorklassen for Akershus ble løpets totalvinner Kristian Monsen, mens Trond Inge Carlsen tok en overraskende seier både i seniorklassen og i M45 for Oslo friidretsskrets.

Det ble KM-gull også til Anine Meadows Elieson fra Siggerud IL i juniorklassen.

Harald Ringen løp inn til 2.plass totalt, sølv i KM senior og gull i KM veteran med tiden 1.18,32 i regnet på Lørenskog.

Vidar Nilsen tauer på hovedfeltet like etter start. Det ble sterke 1.21,26 og 5.plass totalt og soleklar seier i klassen for 50-åringen fra Langhus.

Anine Meadows Elieson fra Siggerud IL vant KM-gull for Akershus i juniorklassen.

En glad Harald Ringen får sin premie. Til høyre sitter hans overmann, løpets vinner Kristian Monsen.

Vidar Nilsen var meget overrasket og fornøyd med å løpe noen sekunder raskere enn han gjorde i samme løp i fjor.

Rustadgutten Trond Inge Carlsen var stolt og glad over sitt overraskende gull i senior og veteranklasse M45 for Oslo. Selv om gullmedaljen i seniorklassen ble servert på sølvfat ettersom 5 mann som lå i klyngen bak ledende Kristian Monsen løp feil, så vet den tidligere o-løperen at det hører det med til gamet å løpe riktig. Med den gode tiden 1.22,55 ble det 7.plass totalt på Trond Inge.

OI_og_Rustad_gjengen
Vennskapelig forbrødring mellom fornøyde naboer i Rustad og Oppegård.
Fra venstre Trond Inge Carlsen, Vidar Nilsen, Dennis Jacobsen (sølv i M45 og bronse i senior i Oslo-KM for Rustad), Harald Ringen, Steinar Lien og Frode Monsen.

Se SportsBloggen for flere bilder og reportasje.

Se hovedreportasjen for resultater og fyldig reportasje med mange bilder.

(Bildene fra løpet er tatt av Olav Engen, mens bildene fra premieutdelingen er tatt av Frode Monsen og Ole Kjell Langmyren.)