Styrkeprøven fra Eiksund til Hjørungavåg arrangert sist søndag, 27 september
Den store styrkeprøven fra Eiksund til Hjørungavåg ble arrangert på søndag.  I flott temperatur 13 - 15 grader og ingen vind ble det en flott tur for alle de fremmøtte. Løpet/marsjen er et ukjent for mange, dessverre, mener Arve Haugland som sist søndag vant løpet.

Arve Haugland vant foran Iver Vattøy. Malene Liavåg ble beste dame
Arve Haugland, som vant på tiden 2t 20 min under våte og noe tunge/glatte forhold, forteller oss at dette er et av de flotteste løpene han har deltatt i. Arve har deltatt i over 50 ulike løp så det sier litt om hvor flott traseen er.

Dette sier han selv om han løp feil og holdt på å rote bort seieren. Løypa er fantastisk og går på allerede merkede turstier. Første kilometerne av løpet er stort sett motbakker, men etter ca. 10 km blir det en god del nedover og mer flatere forhold. Nesten hele løypa går på en flott rygg som gir utsikt rett inn til de majestetiske Sunnmørsalpene og rett ut i havgapet hvor en kan se Hareidlandet og Herøy og Vartdalsfjorden og Storfjorden på den andre siden.

Var lenge jevnt
Vinneren fra de siste årene, Joar Molskred, stilte ikke opp i år, men flere syklister fra Ørsta og Ulsteinvik gjorde at startfeltet i år hadde et bra nivå. Arve og Iver fikk raskt ei luke og de løp sammen helt til nedoverbakkene begynte. Der fikk Arve ei luke på et par minutter, som han holdt helt til han løp feil.

Ved drikkestasjonen i Alsklevia ledet syklisten Iver Vattøy med ca. 2 minutter uten å være klar over det. Arve, som hadde vært først i løypa hadde løpt feil og var nå bak Iver.Iver fikk nytt mot og holdt kanskje litt høy fart og begynte å slite med kramper etter at Arve tok han igjen.

Sosial turmarsj
Mange av deltakerne velger å gjennomføre dette som en turmarsj. Disse meldte også om flott utsikt og fin temperatur.

Håper på flere neste år.
Kondis vil hjelpe arrangøren neste år med å legge løpet inn i Kondis sin terminliste slik at flere kan få gleden av dette flotte løpet.