Norges Triathlonforbund arrangerer åpen samling for nåværende utøvere på ungdomslandslaget og andre lovende ungdoms- og juniorutøvere med interesse for triathlon. 25 ungdommer mellom 14 og 17  fra Oslo, Lillehammer, Stavanger, Bergen og Trondheim er samlet på Toppidrettssenteret i helgen, 4.-5. desember.

Hovedfokuset på treningssiden på samlingen er svømming. I tillegg har det blitt løpt en 5000 m-test. Forøvrig er fokuset å vise hva som kreves for å bli en god triatlet på olympisk distanse. Hvordan man bør og kan trene og hvordan satsingen på ungdom og junior i Norge vil foregå kommende år. Det er også en egen bolk med fokus på riktig og fornuftig ernæring og viktigheten av det.

Samlingen er en del av triathlonfobundets satsing på ungdom og juniorer og på å få norske utøvere i Europa- og verdenstoppen. Om 4 måneder starter konkurransesesongen for utøverne, så da får vi se status 2012.
 


Her trener 25 stykker på samtidig massestart i bassenget til Norges Idrettshøgskole


Det instrueres på land. På samlingen stiller Erik Guldhav, Kristian Thorsvald, Espen Laaveg, Kalle Jensen, Grega Zore (Slovenia) og Vibeke S. Nørstebø som trenere


Trening på å svømme rett etter hverandre


Klart for 5000 m  test på friidrettsbanen til Norges Idrettshøgskole.

Fotograf: Vibeke S. Nørstebø