- Jeg vil naturligvis også bruke tid på mosjonister som ønsker fremgang. Svært mange av de aktive utøverne i friidrettsmiljøet i Bergen benytter Drevelin innen ortopedi og muskelterapi, og min rolle blir å utfylle konseptet ytterligere, sier Marathon Melkevik. Selv har hun lagt Marathon-skoene på hyllene, og satser videre som motbakkeløper. 29. september stiller hun på startstreken i NM i terrengløp.

- Skadebegrensning er viktig for utøvere, om det er mosjonister eller elite. Sko, såler og teknikk er tett beslektet, og det er mange triste eksempler på unødvendige belastningsskader hos begge grupper. Selv har jeg brukt alt for store deler av min treningstid på asfalt, og det er jeg blitt hardt straffet for, sier hun.

Daglig leder Petter Christensen er glad han har fått Marathon Melkevik med på laget, og mener Drevelin Aktiv nå fremstår som landets fremste kompetansemiljø for friidrettsutøvere. - Det er ikke tilstrekkelig at vi har de beste skoene og de beste sålene. Vi har også brukt tid på å bygge et kompetanserikt miljø innen ortopedi og også forebygge muskelrelaterte plager. Med Marathon Melkevik har vi fått en kompetent utøver som kan gi av sin erfaring, og slike rådgivere er attraktive. I tillegg til jobben i Drevelin Aktiv, er 42-åringen fast spaltist i Dagens Næringslivs livsstilssatsing DN Aktiv.


Kirsten Marathon Melkevik blir eliterådgiver i Drevelin Aktiv, og skal sørge for at utøverne Thomas Andersen (t.v), Sverre Slethaug, Thorbjørn Ludvigsen og Bjørn Tore Kronen Taranger holder seg skadefrie. Foto: Drevelin Aktiv