Nå gjelder det å benytte seg av den siste online-påmeldingsdagen for Halden Bruløp, så slipper du å stå i kø på løpsdagen. Torsdag kveld var det totalt ca 150 påmeldte, og deltakerantallet nærmer seg med stormskritt fjorårets rekorddeltakelse.

Halden Bruløp ble arrangert første gang i 2004. Fra og med 2010 løpes 5 og 10 km i en delvis ny 5 km-trase. Løypa går gjennom bydelene Os, Damhaugen og Porsnes. Den fortsetter deretter i den gamle traseen langs elva Tista og gjennom industriområder. Vending er ved Skonningsfossbruene. Underveis passeres områder som har hatt en sentral historisk betydning for byens økonomiske utvikling og vekst. Løypa er lettløpt med små høydeforskjeller. Underlaget er asfalt – bortsett fra ca hundre meter per runde som løpes på en grussti.

Nytt av året er tidtaking med chip og online påmelding hvor en kan betale med kort. I tillegg er det i år muligheter til å stille med stafettlag.

Halden Bruløp er et kvalitetsløp, hvor kondismedlemmer får rabatt, samt at løypene er kontrollmålte og teller med i landets 5 og 10 km statistikker.

Arrangør Halden IL håper fjorårets rekorddeltakelse på 250 løpere i år står for fall.


Starten av fjorårets utgave av Halden Bruløp.  (Foto: Chalita O. Johannessen)

Invitasjon - Les mer om løpet

Påmelding - Meld deg på

Startliste - Har du lyst å se hvem andre som skal løpe Halden Bruløp i år ?

Reportasje - Les tidligere års reportasjer fra løpet på kondis.no

Halden Idrettslag hjemmeside.