Kun tre ledige plasser
Arrangøren har satt et tak på påmeldinger til 190 (som er rekord), og opplyser at det nå er kun tre ledige plasser igjen.  HER kan en melde seg på.

Les mer om Skjennungstua Opp her.

Duellen som kan gi løyperekord i herreklassen?
Eirik Gramstad vant  de tre første utgavene av Skjennungstua Opp, men ifjor vant Tjalvisten Hans C. Fløystad som (også har løyperekorden i Sognsvann Rundt Medsols) på ny løyperekord.
Dermed er Skjennungstua Opp den eneste løyperekorden i Motbakkeløpene i Maridalsalpene Gramstad ikke har.  Ingen tvil om at Gramstad, som er i knallform med en 6.plass i Lidingøloppe i helga, kommer til å jage rekorden. Men også Hans C. Fløystad stiller til start. Det gjør også Arne Post som ble nr.3 i Oslos Bratteste sist helg. hvordan klarer han seg når det blir langt "flatere" og mye lenger?

Erling Hisdal favoritt til å vinne Motbakkecupen i Maridalsalpene
En annen Tjalvist som nok har lyst til å være med i figthen er Erling Hisdal som leder Motbakkecupen i Maridalsalpene foran siste løp. Men sjøl om han har ytterligere utviklet seg i år og bl.a. blitt nr.4 sammenlagt i Ildne Motbakkecup (Norgescupen) så er løypa til Skjennungtua for enkel med  grus hele veien til at  den skal passe motbakkespesialisten Hisdal.  Andre løpere som sikkert vil blande seg inn i toppen er Anders Nordberg som ble nr.2 i Gaupekolen Opp og som i helgen vant Harry Lagerts nattcup i orientering.

I kampen om andre- og tredjeplass sammenlagt kan Stian Hallen ha en god sjanse. Han ligger , sammen med Ole-Jacob Følling, på delt fjerdeplass 45 poeng bak Morten Sverdrup-Thygeson som ennå ikke er påmeldt.

Vidar_vinner_lagkonkurransen.jpgTre av Vidars fem løpere som vant lagkonkurransen i Lidingøloppet i helgen er påmeldt Skjennungstua Opp.

Vidar stiller med hele tre løpere fra laget som vant lagkonkurransen i Lidingøloppet i helga. Foruten Gramstad kommer også  Harald Solhaug Næss og Ulrik Hovig. I tillegg kommer Martin Kjäll-Ohlsson, Gerard Cornelissen, Tim Bennett og Rune Busch fra Vidar.

Tove Andersen, Rustad her i Fagervann Opp i 2012.  Foto: Lasse Wilhelmsen

Tove Andersen storfavoritt til å vinne Motbakkecupen, spennende om andre- og tredjeplass
Tove Andersen er storfavoritt til å ta hjem seieren sammenlagt med 50 poengs ledelse til Ingrid Skaarer.
Rustadløperen har tidligere i år tatt en 7.plass i Ildne Motbakkecup (Norgescupen) og blitt nr.2 i Fagervann Opp, vunnet Sellanrå Opp og Gaupekollen Opp. Mens hun ikke stilte til start i Rett til Værs.
Kampen om andre- og tredjeplassen kan bli spennende. Ingrid Skaarer har 240 poeng men bak har vi hele seks løpere som har teoretisk mulighet til å passere Skaarer og Lyngnes på tredjeplass. Tar vi resultatene og poenggivning mellom de beste i siste løp Gaupekollen Opp skal Skaarer holde unna å bli nr.2 mens Anine Hallen såvidt går forbi Lyngnes. Men det er teorien.

Hvem vinner Skjennungstua Opp i kvinneklassen?
ifjor vant suverene Inger Liv Bjerkreim Nilsen, men hun er ikke påmeldt i år. Bak henne var det imidlertid svært jevnt. Mellom Tove Andersen på andre og Hedvig Røsberg Gjerde på femteplass skilte det bare 54 sekunder. Alle disse stiller til start i år.