John Sombol, Kenya slo den regjerende verdensmesteren

Totalt 1520 løpere tok seg opp til toppen av Skåla 1848 m rett opp i dag. John Sombol, som har imponert i en rekke
 motbakkeløp i Norge i sommer, vant fem sekunder foran Jonathan Wyatt. I dameklassen vant Antonella Confortola
mens Guro Flatekval, på tredjeplass, var best av de norske. Hun var bare 30 sekunder etter vinneren.

Sombol løp den krevende traseen fra Loen i Stryn kommune, 30 meter over fjorden til Skålatårnet, 1848 m.o.h.,  på 1 time, 9 minutter og 55 sekunder. Best i kvinneklassen ble Antonella Confortola fra Italia, 1 time, 26 minutter og 35 sekunder. Iva Milosova fra Tsjekkia tok annenplassen på 1 time og 27 minutter. Beste norske kvinne ble Guro Flatekval på tredje og beste nordmann ble Øystein Sylta på en syvendeplass.

- Det var rekorddeltakelse i årets Skåla Opp. 600 løpere var med i konkurranseklassen og 920 deltok i mosjonsklassen, sier løpsleder Erik Brendefur i Skåla Opp.

Løpet startet i grått sommervær på bakkenivå, men høstens første snø hadde lagt seg på toppen av Skåla. Løperne mestret forholdene bra.