Salomoncup 2011 er Norges Friidrettsforbund sin offisielle cup i motbakkeløp. I cupen konkurrerer deltakerene i fem forskjellige løp gjennom sesongen. Sammenlagtvinnerene stikker av med en premiepott på hele kr. 130 000,- (kr. 80 000.- i pengepremier + kr. 50 000.- i utstyrpremier).

De fem løpene i cupen er:

Tuva Toftdal i Ulriken opp 2010. Foto: Jan Ringheim, Kondis.no

Første løp er altså i Bergen om under to uker. Fra Store Lungegaardsvann går løypen 3.6 km til Ulrikens topp på 605 meter over havet. Dette gir en gjennomsnittlig stigning på hele 16.8%. Mange av de sterkeste utøvere fra fjorårets cup stiller til start i årets første løp, deriblant fjorårsvinner Øyvind Heiberg Sundby og Merete Helgheim. I tetsjiktet i Bergen finner vi også Kirsten Marathon Melkevik og Thorbjørn Thorsen Ludvigsen (begge BFG Fana), dessuten fjorårsvinneren av Ulriken Opp, Asbjørn Berland (Samnanger IL). Vinnertiden i fjor ble 23.58 for menn og 28.12 for kvinner, der det var Tuva Toftdahl (bildet) som vant. Totalt er 670 påmeldt det populære løpet så langt, der knappe 200 er påmeldt i konkurranseklassen.

Poengstillingen i cupen vil man etter hvert løp finne på www.motbakkecup.no. Der finner man også nyheter, informasjon om hvert løp, resultatlisten fra cupen i fjor og oversikt over premier. Salomoncup 2011 og NM danner ellers grunnlaget for uttak til internasjonale mesterskap som EM, VM og Grand Prix.

Sentralstyret i Norsk Friidrett har ellers nylig valgt Jostein Hatteberg, Rosendal, til ny leder i forbundet sitt Motbakkeløpsutvalg, De øvrige i utvalgsstyret er; Narve Heggheim (nestleder),  Skei, Helge Kårstad, Bygstad, Ingrid Kristiansen, Oslo, Knut A. Maråk,  Geiranger og May-Britt Buer (utøverrepresentant), Hovland i Hardanger.