Arne Olav Løvik er 61 år og bor i Stavanger. Han har Ushers syndrom, det vil si at han er både døv og svaksynt (sterkt innskrenket synsfelt). I tillegg har han balanseproblemer. Alle disse tre funksjonshemmingene er medfødt.

Løvik har vært maratonløper i 34 år og har løpt 81 maraton med 2.34.03 som pers (satt i Stavanger Maraton 1984). Denne tiden er blant de mange verdensrekorder for funksjonshemmede han har satt. Han har vunnet fire maratonkonkurranser, uansett aldersklasse, i konkurranse med ikke-funksjonshemmede, og ble kretsmester på maraton for Sunnmøre 1983, i konkurranse med ikke-funksjonshemmede. Han ble også kretsmester på maraton for Rogaland 1989, det også i konkurranse med ikke-funksjonshemmede.

Arne Olav har deltatt i seks OL (fire OL for døve og to Paralympics) og i tre VM for funksjonshemmede. Han var også med på Norges lag som tok bronse i EM i terrengløp for døve i Stavanger 1991.

Arne Olav Løvik har fått drømmen sin om å gjøre det godt i maraton oppfylt. Men den største drømmen hans er å bestige verdens høyeste fjell Mount Everest. En drøm han har hatt i over 50 år. Tore Sunde-Rasmussen skal være en av ledsagere for Arne Olav med mål om å bestige Mount Everest våren 2015. Tore er den eneste nordmann som har besteget det 8848 meter høye fjellet to ganger. 

Januar 2014 skal Arne Olav, sammen med andre i en ekspedisjon som ledes av Sunde-Rasmussen, forsøke å klatre til toppen av Aconcagua i Sør-Amerika. Aconcagua er ca. 7.000 m høy. Hvis Arne Olav lykkes i Aconcagua er det klart at det blir Mount Everest for ham våren 2015.

Det har vært mange funksjonshemmede som har prøvd å bestige Mount Everest, hvorav tre lyktes. Cato Zahl Pedersen er den eneste norske funksjonshemmede som har prøvd, men uten å komme helt til topps. Arne Olav kan bli den første trippel-funksjonshemmede som bestiger Mount Everest, noe som er en verdenssensasjon om han lykkes. Han kan også bli den første trippel-funksjonshemmede som bestiger Aconcagua.

Sir Edmund Hillary og hans sherpa Tenzing Norgay var den 29. mai 1953 de første som besteg Mount Everest. Hillary har vært en stor inspirasjonskilde for Arne Olav i over 50 år, og er fremdeles det. Hillary er hovedårsaken til at Arne Olav ble glad i fjellene og klatret mye allerede i barndommen. 

Arne Olav var nær å bli med i den andre utgaven av NRK-serien «Ingen grenser» med Lars Monsen. Blant tusen funksjonshemmede søkere var Løvik blant de 39 som kom til finalen, men ikke blant de 11 som fikk være med i selve tv-programmet.