Løpet "Six days in the dome" er første innendørs seksdagersløp siden La Rochelle i 1994. Løpet går på en innendørs helt flat tartanbane på 400 meter. Det er Joe Fejes som er primus motor for å arrangere dette løpet og han har virkelig fått med seg et multidagsstjernelag. Joe Fejes har ambisjoner om å slå den uoffisielle amerikanske rekorden til Stu Mittleman som er på 577,75 miles. Offisiell rekord lyder på 554 miles.

I tillegg vil Zach Bitter starte på et annet rekordforsøk. Han er påmeldt 24-timers, men kommer til å stoppe etter 12 timer (på grunn av at han skal restituere til VM 100K) og har da forhåpentligvis passert 100 miles med god margin. Han innehar selv rekorden 11:47 på 100 miles og 101,66 miles på 12 timer. Det siste er verdensrekord.

Zach Bitter starter tre timer etter de andre løperne på grunn av dopingkontroll og verifisering av en eventuell rekord.

I tillegg til Joe Fejes er favoritter Valmir Nunes (verdensrekord 100 km 6:18 og ca. 270 km på 24 timers) og Martin Fryer (430 km på 48 timers).Kenji Okiyama er også en rutinert multidagsløper som definitivt er aktuell for medaljeplass. I kvinneklassen er Sharon Gayter, Connie Gardner og Martina Hausmann av favorittene.

KG Nyström har også tatt turen til Alaska.

Løpet kan følges HER fra kl. 21.

Oppdatering 34 timer:

Live results har vært ute av drift siden løpets start. Inntil videre har en av løperne , Israel Archuletta, startet med oppdateringer på sin hjemmeside. Her finner vi også webcam fra løpet, noe som nok kan bli veldig fascinerende fjernsyn om noen dager. Resultater blir også postet på facebook og twitter.

Hittil i løpet måtte Zach Bitter gi opp rekordforsøk på grunn av mageproblemer og endte opp med 100 miles på 12:08, som fortsatt er ufattelig raskt. Valmir Nunes har gått ut som en rakett og ledet løpet inntil 34 timer. Da gikk lufta ut av ham. Vi håper at han bare trenger litt søvn for å komme i gang igjen, men i denne typen løp handler mye om å spare krefter i starten. Kenji Okyiama har gått opp i ledelsen.

Joe Fejes løper disiplinert og vi gjetter på at han kommer til å ligge i tet om noen dager.

Traci Falbo skal løpe i 48 timer og ligger fortsatt an til amerikansk innendørs rekord for kvinner. Det kan bli interessant å se om Toril Fonns årsbeste i verden holder.

dome_500x647.png