(Tekst: Jan R. Hansen / Foto: Sverre Larsen)

Kristiansand Postorkester.jpgKristiansand Postorkester underholdt alle deltakerne torsdag. 

Dette fikk vi testet i en flott løype i Jegersberg, som opprinnelig ble stukket ut noen år tilbake, da det foregikk minerydding, og deler av området var utilgjengelig. Traséen fikk derfor fasong av et langt og smalt 8-tall, der man i tillegg sneiet målområdet drøyt midtveis. For anledningen hadde løypa navnet NorgesEnergi-løpet (etter vår sponsor).

Løpsforholdene var helt perfekte. Onsdagsgjengen fikk vakkert og varmt klarvær, mens det på hoveddagen, torsdag, ble mest skyet og akkurat passe varmt for løping. Med så godt utgangspunkt hadde vi nok tenkt oss et noe høyere deltakertall enn 670, fordelt med 309 jenter og 361 gutter. Dette er så godt som likt med fjorårets resultat i samme løype.

Men fra alle de fornøyde som stilte opp fikk arrangørene masse ros for løypen, og gjennomgangstonen i den livlige praten på Grønn slette var «veldig bra å være i gang igjen».

Selv om det ikke sto på terminlisten, ble det kjørt Barnas karusell på løpet. Dette ble nok dessverre litt seint annonsert, så bare 19 deltok. Men de fleste var så små at de trengte voksenfølge, og da så startpuljen straks litt fyldigere ut. Alle fikk boller fra Utvalget, fortjente medaljer rundt halsen, til friske toner fra Kristiansand Postorkester, som også underholdt videre gjennom voksenpuljene.

2 nye løpere hentet seg sesongnummer denne gangen, og 23 løpere sesongstartet, så nå har hele 1987 vært med på minst et tellende løp, og ytterligere 75 oppnådde sitt 7. løp, som kreves for årspremie, så totalen av premierte er nå 771.

Barneløpet.jpgStarten for barneløpet har akkurat gått og 19 par korte bein sprinter av gårde. 

Vanlig løype 3,7 km 

Start vanlig løype.JPGStarten for vanlig løype.

Blant jentene ble det i vanlig løype sterk seier til Anne Haaland Simonsen (16:06), foran Anne Kari Borgersen (17:48), Christine Elisabeth Jacobsen (17:54), Lisbeth Jensen Gallefoss (18:06) og Hilde Furuborg (18:29). Hos guttene ble det seier til Jens Christian Iglebæk (15:46), foran Tarjei Breiteig (15:55), Frode Lindblom (16:03), David Oma (16:11) og Eivind Skaaland (16:43).

Milslukeren 6,4 km

Fellsstart.jpgStarten for milslukeren.

På milslukeren ble det en flott seier til (19-årige) Camilla Kjelleberg Netland (29:53), foran Malin Frestad Nygaard (34:25) og Benthe Kallhovd (37:08). Hos guttene ble det solid innsats fra de beste, med Jørgen Solli Strøm-Olsen (26:15), Magnus Frestad Nygaard (26:57) og Jan Rikard Olafsen (27:25).

Og om arrangementet er det, som vanlig, bare godt å si om Utvalgets innsats, som denne gangen fikk hjelp av Team Mosjon med løypemannskap.
Da satser vi på en stigning på de neste løpene. Og husk at de som først nå kommer i gang med årets karusell, likevel har nok muligheter igjen til å få fullført sesong.

Resultater
Karusellens hjemmeside
Karusellens facebookside