Resultatlista viser at hun har kommet seg greit gjennom første etappe på 29 km, men mye hardt arbeid står igjen. Løpet er over 6 dager , tilsammen 243 km gjennom Saharaørkenen i Marokko. 

Nå har hun gjennomført andre etappe i god stil. Hun har etter oppskriften økt farten litt på denne etappen som er på ca. 36 km.

Dagens 40 kilometers etappe,tredje etappe,viste seg å bli i overkant tøff for mange, men Nina har kommet seg gjennom. Nådeløs varme gjorde at mange måtte bryte p.g.a. dehydrering og heteslag i dag. I tillegg var etappen veldig monoton med endeløs ørken og sol.

Etappe 4 startet i dag morges. Løperne ble sluppet ut i puljer. Etappen er variert både med sanddyner bakker, sterk hete og sannsynligvis sandstormer. Etappen er på hele 82 kilometer nonstop. Her vil sannsynligvis mange løpere måtte gi seg. Siste sjanse for målgang er i morgen tidlig (8.april)

 Nina Hongseth, henger fortsatt bra med etter den 82 km lange og beinharde 4. etappen. Hun kom i mål som nr. 257 etter 15.47.56. Det høres kanskje ikke så imponerende ut, men sett på bakgrunn av at det startet nærmere 1000 løpere, er det en meget god prestasjon. Cuten på denne etappen var på 34 timer. Tre løpere klarte det akkurat på minuttet innenfor denne. Å slite seg gjennom ørkenen i 34 timer må oppleves som ekstremt tøft. 31 løpere måte gi seg på dene etappen.

Marokkaneren Mohamad Akansal, som vant den 4. etappen på utrolig sterke 7.09.13 – det er snakk om 82 km i kupert ørkenterreng, under stekende sol og med egen oppakning – leder også i sammendraget med 15.11.14.



I sammendraget ligger hun på 241. plass med totalt 31.55.58 ettr 4. etappe.. Beste dame så langt er franske Monica Aguilar på 31. plass med 22.47.13.

  

Etappe 5 blir en maraton 42 km som skal fullføres på 12 timer. Med fem beinharde dager med løping i beina, blemmer og kroppen full av sand er dette mer enn tøft.

Etappen startet i dag kl. 12 og Nina ventes tidligst i mål i kl 18-19. Cut off er ved midnatt.

Nina klarte denne etappen på 5.54. Det er helt utrolig sterkt dagen etter den kjempetøffe langetappen. Nina er nå på 247. plass.

Mohamad Akansal vant på 03h 10 34 og har høyst sannsynlig vunnet løpet. Monica Aguilar er fortsatt beste dame.

Etappe 6 - siste etappe er på bare 22 km, men for de seneste løperne som verker i hofter og knær og løper på føtter som er fulle av blemmer og sår er 22 km langt. Dagens oppvisning av Nina tyder på at hun ikke er en av dem og at hun vil avslutte i fin stil.

Løpets hjemmeside                                                                    

marathon des sables logo

Fra Namdalsavisa med en god beskrivelse av løpet

Fra sponsor Löplabbets blogg