Gullgrossistene

Vidar Nilsen fra Oppegård IL har slitt mye med skader i år, men ble frisk akkurat i tide til å sesongdebutere under helgens Oslo Maraton. Vidar var ikke snauere enn at han tok sitt femte NM-gull på maraton i veteranklassene, i tillegg til to sølvmedaljer. Vidar løp som vanlig jevnt som en klokke og vant på 2.49,09.

Wenche Dørum er en annen lokal gullgrossist,. Hvor mange veterangull hun har vet vi ikke, men det er mange. Med 3.35,16 vant hun klasse K55 i suveren stil.

Husbond Lars Christaian Dørum var ikke stort dårligere og løp inn til sølv i M55 på ny personlig rekord, 3.06,14.

Hvilket come-back av Einar Jakobsen på halvmaraton

Flere sterke resultater også på halvmaraton. Aller mest imponerte Einar Jakobsen som vant M60-64 og pådro Odd A. Nilsen ett av sine sjeldne nederlag. Einar Jakobsen har vært borte fra konkurransearenaen i år med pusteproblemer, men det var ikke mye problemer med åndedrettsorganene på søndag. Jakobsens vinnertid var 1.26,18.

På 10 km løp Bård Solvoll et nytt sterkt løp med 36,14 og andreplass i M50.

Se flere bilder fra hel-og halvmaraton på Frodé's SportsBlogg

Ikke verst å sette PB for en så rutinert løper som Lars Christian Dørum, men det var hva 57-åringen gjorde. Dermed kan han føye en maratonsølv til samlingen, som fra før inneholder gull i ultraløp og bronse på maratondistansen.

Vidar Nilsen var strålende fornøyd med løpet. Her sammen med meritterte Bjørn Gjerde, og klubbkamerat Morten Gammelsæter. Morten løp 10 km på 38,28, noe som holdt til 5.plass i M40.