I dette løpet hadde vi løpere som Per August Halle Haugen fra IL Runar på plass. Han har såpass sterk tid som 32.16 på 10 km i år. Men, Ull/Kisas Fabian Vibekken vant både 800 meter og 1500 meter under UM innendørs i vinter, og har farten som behøves i korte løp som dette (2 km).

starten.jpgStarten går for guttene i 15-årsklassen. (Foto: Samuel Hafsahl)

Ut fra start var det Eric Haugen Gønvold fra Nittedal IL som tok ledelsen, med nevnte Vibekken på andreplass. Emanuel Aarseth fra Jølster IL lå på tredjeplass, mens Halle Haugen var nummer fire etter 500 meter.

eric-haugen-gronvold-i-tet.jpgHer ligger Eric Haugen Grøndvold i tet foran Fabian Vibekken. (Foto: Samuel Hafsahl)

Ut på den siste av to runder ville Per August Halle Haugen ha mer fart. Fem andre løpere hang på, med Vibekken som nærmeste løper. Farten var god, og den unge Runar-løperen hadde regien nå. På den siste delen av runden begynte han derimot å få fartsproblemer. Vibekken styrte i front, men hadde tøff motstand fra Nittedals Haugen Grønvold. Han holdt allikevel unna, og tok seieren. Martin Sørensen fra Askim idrettsforening ble nummer tre.

halle-haugen-i-front.jpgPer August Halle Haugen satte fart på runde to, men ledelsen holdt ikke helt inn. Martin Sørensen (114) løp inn til tredjeplass og bronsemedalje. (Foto: Samuel Hafsahl)