Hvor mange er det i Norge/Norden som er tøffe nok til å gjennomføre en hindermaraton?

Det er i år andre året hinderløpet Over Stokk og Stein arrangeres. Nytt i år er at det også skal arrangere et Over Stokk og Stein Hindermarton. Arrangøren er ganske sikker på at de er første ute med å tilby et hindermaraton Norden.

Det er Arve Haugland og Martin Hauge-Nilsen som arrangerer det noe annerledes hinderløpkonseptet. Med god hjelp fra frivillige fra lokalsamfunnet.  I disse tider der miljø og klima er viktig så har de laget et hinderløp som baserer seg de naturlige hindrene naturen byr på. Det tas i bruk steingjerder, rotvelter, bekker, diker, steinurer, tømmerstokker og steiner som hinder. Hinderløpet har også andre hinder og disse er det bønder i område som stiller med.

Historien til hinderløpet Over Stokk og Stein.
Det ble arrangert første gang i 2015 med totalt rundt 100 deltakere i de ulike klassene ungdom, familie, mosjon og konkurranse. Allerede nå er nærmere 250 forhåndspåmeldt til Over Stokk og Stein 2016 som arrangeres lørdag 3.september.

Hindermarton i 2016.
Hindermaratonet vil bli arrangert som et rundbaneløp, der løypen er 8,4 km (5 runder) Det vil være over 60 hinder per runde. Hindrene vil teste utøverens, utholdenhet, styrke, spenst, balanse, koordinasjon og ikke minst vilje.

Løypen vil gå i trasen til hinderløpet Over Stokk og Stein. Men i tillegg vil det ble lagt inn tre ekstra sløyfer hvor deltakerne vil bli møtt av flere nye og tøffe hinder. Dersom elva i Follestaddalen er ikke har for stor vannføring vil denne bli et forfriskende hinder. Elva som renner ned fra Sunnmørsalpene er over 20 meter bred.

Arrangøren er spent på om det i hele tatt finnes folk som er tøffe nok til å stille på et slikt hindermaraton. Å krysse den store elva i Follestaddalen 10 ganger og gjennomføre alle hindrene krever sterk psyke. Temperaturen i Follestaddalen kan variere på denne årstiden men våt blir mann. Arrangøren regner med en løpstid på mellom fem og ni timer. Deltakerne anbefales og ta med seg mye klær både til selve løpet og til etter målgang. Arrangørene har erfaring fra diverse ultraløp og vet at det blir en hard fysisk og psykisk utfordring.

I vanlige ultraløp er det beina som får gjennomgå. Dette hindermaratonet kommer også til å kreve styrke og utholdenhet i mage, rygg og overkropp. Hvordan er følelsen av å bære en 25 kg stein etter å ha løpt i flere timer?

Mat og drikke.
Arrangøren sørger for mat og drikke under og etter løpet. Drikkestasjon og matstasjon vil være tilgjengelig to ganger per runde og ved målgang. Drikke blir vann, saft og cola. Mat blir rundstykker med pålegg som blant annet honning, salt pølse og brunost. Bananer, sjokolade, seigmann og ulike sorter potetgull blir også tilgjengelig på matstasjonene. Deltakeren har også muligheten til å sette egen mat og drikke ved matstasjonene. Ved målgang vil deltakerne få nystekte vafler med tilbehør. Diverse drikke vil være tilgjengelig. Arrangøren har satt maks antall deltakere til 45.

Mer info og påmelding her.

Følg Hinderløpet Over stokk og stein på facebook og instagram.

For mer info om blant annet hva et hinderløp er og om hvor det hele startet se denne innholdsrike saken som Line Hofoss Holm har laget. Hun er Kondis sin nye hinderløpredaktør.  Nedest i saken er en oversikt over alle løpene som arrangeres i Norge (inkludert EM og VM), med tilhørende hjemmesider.

Maalomraade.jpg
Over Stokk og Stein 2015. Tre blide og fornøyde deltakere. Foto: Martin Hauge-Nilsen.

Over-stokk-og-stein-logo.jpg