- Jeg synes andrelaget gjør en god innsats, og er med i stafetten, sier landslagssjef Kenneth Buch etter dagens sprintstafett i verdenscupen i Polen.

Kvartetten Nikoline Ekeberg Schjerve, Håkon Jarvis Westergård, Gaute Hallan Steiwer og Ingjerd Myhre var beste norske lag da de løp i mål som 8. lag i dag. Men da bare ett lag per nasjon regnes i de offisielle listene, gir det en 5. plass i verdenscupkonkurransen.

- Nikoline innleder solid, deretter følger Håkon og Gaute bra opp. Etter 3. etappe er det ikke langt opp til pallen. Men på sisteetappe fikk Ingjerd Myhre det litt krevende i innledningen, før hun henter seg bra inn.

- En opptur at de løper inn som 5. beste nasjon.

Sveits var best, noen små sekunder foran Sverige. Med Danmark på 3. plass.

Norges andreoppstilling, på 5. plass, hadde 2 minutter opp til en plass på pallen.

- De to andre lagene har også prestasjoner som lover bra for fremtiden. Men det er enkeltetapper og enkeltfeil som koster litt for mye til at resultatene i mål for disse lagene blir bra.

Dermed blir det 16.- og 17. plass på de to siste norske lagene.

Da er det norske 3. oppstillingen beste 3. lag i konkurransen.

- Positivt, kommenterer landslagssjefen.

Buch og Norge har fått en del positivt å ta med seg i bagasjen hjem til Norge når en oppsummerer etter årets første verdenscuprunde.

- Vi er veldig godt fornøyd med det vi presterer på mellomdistansen. Der viser vi at vi er der vi ønsker. Og at vi med god argumentasjon kan ha store forventninger til mellomdistansen under EM, som blir det neste på den internasjonale arena, sier den norske landslagssjefen om lørdagens konkurranse hvor Lundanes og Kaas vant dobbelt.

I tillegg fulgte Dæhli og Kinneberg opp med 6.- og 7. plass, og på damesiden var Bjørgul og Johansson i mål til 9. og 13. plass.

- På sprinten er det bra at Øystein Kvaal Østerbø presterer på toppnivå med sin 4. plass. Men her må resten av laget løfte seg inn mot EM, fortsetter landslagssjefen sin oppsummering, før han avslutter.

- I en sprintstafett er det 3 – 4 nasjoner som det er vanskelig å hamle opp med.


Uansett blir det mer konkurransetrening på nettopp sprint når en vender hjem til Norge. Nærmest venter sprint NM i Bergen lørdag og søndag.

Verdenscupen fortsetter med EM i Tsjekkia 21. – 28. mai, VM i Sverige 20. – 27. august og verdenscupfinale 14. – 16. oktober i Sveits.

Kilde: Norsk orientering

Resultater:


1-Sveits                                                                                          62:24 (1)              +00:00
2-Sverige 1                                                                                       62:28 (2)              +00:04
3-Danmark                                                                                       62:54 (3)              +00:30
4-Sverige 2                                                                                       63:35 (4)              +01:11
5-Russland                                                                                        63:39 (5)              +01:15
5-Sveits 2                                                                                          63:39 (5)              +01:15
Norske:
8-Norge 2 (Schjerve,Westergård,Steiwer,Myhre)                              64:53 (8)              +02:29
16-Norge 3 (Johansson,Pedersli,Osmoen,Brochmann)                   65:31 (16)            +03:07
17-Norge 1 (Bjørgul,Kinneberg,Østerbø,Jahren)                             65:43 (17)            +03:19