Norge med andre VM-gull på rad i stafett for herrer.

- De har løpt helt perfekt o-teknisk hele veien for andre året på rad. Gutta har tatt stafettorientering til et helt nytt nivå, smilte landslagssjef Kenneth Buch etter å ha sett Eskil Kinneberg, Olav Lundanes og Magne Dæhli løpe inn til VM-gull i stafett for herrer.

Det er andre på rad og 12. VM-gull totalt i herrestafett for Norge.

Men det er tett i toppen av verdenseliten i orientering, og selv om det norske laget ledet hele veien var de langt i fra upresset.

- Det har vært veldig tøft med sisteetappe både i år og i fjor, da jeg har løpt ut med verdensmester på mellomdistanse «jagende» bak, sa Magne Dæhli.

I fjor var det sveitsiske Matthias Kyburz som kom til kort mot den norske ankermannen. I dag var det gårsdagens vinner Thierry Gueorgiou som kom halsende bak.

Men måtte strekke våpen.

- Jeg løp veldig kontrollert hele veien, uten nevneverdig feil. Det var et veldig bra løp, forteller Dæhli selv om sin ferd mot VM-gull.

- Det er nesten bedre å løpe sisteetappe enn å stå her å se på. Da slipper en være så nervøs, sa Kinneberg som servet Dæhli med en utmerket førsteetappe og til slutt kunne slippe nerver til fordel for glede.

Han og Olav Lundanes kunne ta imot Magne Dæhli, og sammen defilere inn til Norges andre VM-gull på rad i herrestafett.

- Det var en veldig bra stafett hele veien, smilte Dæhli.

Lundanes fikk dermed sitt andre gull under VM-uken, og er ikke mett på stafettsuksess.

- Det er ingen grunn til å stoppe etter to gull på rad, smilte han fornøyd.

Sølvet gikk i dag til Frankrike og Sverige tok bronse. De var henholdsvis drøye 1- og 2 minutter bak det norske vinnerlaget i mål.

Norge med 6. plass på damestafetten under VM.

- Det fungerte ikke teknisk i dag, konstaterte Anne Margrethe Hausken Nordberg etter å ha løpt Norge inn til 6. plass under dagens VM-stafett for damer.

Da hadde det gått 11 minutter siden vinnerlaget, Sverige, defilerte inn til seier i stafetten hvor fjorårsvinner, Russland, i dag løp inn til sølv og Finland tok bronse.

- Vi har en førsteetappe hvor Ingjerd Myhre holder bra i orienteringen, med unntak av en post. Så får Marianne Andersen en god start på sin andreetappe, før hun – dessverre – «mister hodet». Det er synd. Da går toget på mange måter, oppsummerer landslagssjef Kenneth Buch og legger til at ankerkvinne Anne Margrethe Hausken Nordberg ikke hadde dagen.

Dermed endte det med 6. plass – og samme plassering som i fjor.

- Vi hadde vært kjempefornøyd om vi hadde tatt medalje i dag. Men nå er vi langt unna, konstaterte landslagssjefen.

Kilde: Norsk orientering