Det åpne nederlandske mesterskapet samlet et startfelt på nærmere 60 deltakere fra 6 land. Distansen var sprint, 750 m svømming, 20 km sykling og 5 km løp.

Ungdom og junior startet sammen. Jørgen leverte som vanlig en solid svømmetappe og kom opp av vannet som nr. 5 kun 8 sek bak beste mann og et godt stykke foran sine konkurrenter. Ergo hadde han et utmerket utgangspunkt paa sykkeletappen.

Jørgen ble dermed sittende i tetgruppa sammen med sterke juniorer på sykkeletappen. Her gikk det desverre ikke fort og gruppen ble innkjørt av gruppe 2. Det store feltet kom samlet inn etter sykling hvor Jørgen hadde fått besøk av sin hardeste konkurrent ,Max Biewer fra Luxemburg. Jørgen skiftet kjapt og løp godt og tok 2. plass i klassen 14/15 år kun slått av vinneren fra Luxemburg, Max Biewer.

Bilder : Stein Gundersen