Fredag 4.oktober starter det første av ialt 4 karuselløp i Nygårdsparken. Det blir totalt 4 løp, hver fredag (kl 18:00) i hele oktober måned.

Løypen er kontrollmålt og er nøyaktig 3000m. Start og mål er inne i Nygårsdparken, mens løypetraseen er lagt langs Store Lungegårdsvann.

Det meste av traseen består av grusveier, et mykt og fint løpsunderlag. Løpet passer for alle, både godt trente, mindre trente, bedrifter, studenter, familier og alle som ønsker en god og aktiv start på helgen.

Med dette blir det nok et løpstilbud, og denne gangen i mer sentrale byområder. Nygårdsparken er et velegnet område for aktivitet, – en nydelig park og et godt utgangspunkt for en aktiv hverdag.

Parken har tidligere også vært anvendt til mosjonsløp, med Grethes Festspilløp på 80 tallet, og terrengløp i Nygårdsparken 70 tallet. Her var det Walther Olsen som i sin tid dro igang mange spennende aktiviteter for IL Gular. Mange verdensstjerner var da innom parken og konkurrerte, – det var kjendiser fra både ski, skøyter og SK Brann med Kniksen på plass, som deltok i stafett.

Det skjer mye spennende i parken nå for tiden, og IL Gular håper å bidra til å skape positiv aktivitet i området. Parken ble offisielt åpnet i 1885, og skulle være et friområde for byens befolkning, med flotte grøntområder, botanisk hage og monumenter. Nå foregår det mye oppussingsarbeider i regi av Bergen kommune, så her vil nok noe av fordums prakt etterhvert komme mer til syne.

Det blir premiering etter hvert løp, samt etter endt karusell. Beste løper i hhv kvinne – og herreklasse kåres. I tillegg også deltakerpremier.

Mer informajon, påmelding og resultater kan ses på www.bykarusellen.no

DSC_0189.jpgDet eneste løpet som de siste årene har passert gjennom Nygårdsparken, er Bergen City Marathon. Her er det Jørgen Didriksen som deltok i april 2013.