EM-stafett og E-cup triathlon i Aguilas.

3. plass til Norge på guttesiden og en sterk 5. plass til Lotte Miller på søndagens E-cup

Resultater :

Sportssjef i Triathlonforbundet, Arild Tveiten rapporterer fra helgen :

Det norske ungdoms- og juniorlandslaget  i triathlon har vært i Aguilas i Spania for å kjøre Europamesterskap i stafetter for ungdom og E-cup i helgen som var. For de fleste av utøverne betød det to dager med konkurranser.
Norge stilte med en rekord stor tropp med 9 deltakere – 5 gutter og 4 jenter. Og målet var å vise oss frem og vise at den jobben som vi gjør i Norge er bra og at vi for fremtiden er ett land med gode triathleter som vil til topps internasjonalt på olympisk distanse triathlon.
På lørdag var det europamesterskap i stafett for våre yngste utøvere (15-17 år), og vi hadde lag både i gutte- og jenteklassen.
Stafett er en ganske ny øvelse i triathlon, men har virkelig slått an, da det er korte etapper, tette dueller og jevne dueller. Hvert lg består av tre personer, og distansen som hver måtte gjøre er: 300m svømming-8km sykkel og 2km løping.
Vi stilte med Gustav Iden på første etappe. Jørgen Gundersen på 2. etappe og debutanten Morten Hansen på siste etappe. Alle gjorde sine saker som vi kunne forvente og Norge var med å prege stafetten fra start til mål.

Gustav kom litt bakpå under svømmingen, men syklet seg opp i tet under syklingen. Det kostet nok litt mer enn det smakte og Gustav falt tilbake til en 7. plass ved veksling. Men det var jevnt.

På 2. etappe så gjorde Jørgen sine saker bra med en solid svømming hvor han avanserte i feltet. Han kom da med i en liten gruppe som jobbet hardt sammen og avstanden bakover til de andre lagene økte. Ut på løp så klarte Jørgen og holde posisjonen og vekslet som nr 5. Dagens nest beste etappetid på Jørgen.
Debutanten Morten gikk respektløst til verks og svømte inn de to portugisiske lagene på 3. og 4. plass slik at de begynte syklingen likt. Og på syklingen tok Morten likegodt og parkerte disse og tok igjen Ungarn på 2. plass rett før løpingen. Ut på løp var det Frankrike med ca 30 sekunds ledelse på Ungarn og med Norge rett bak. På løpingen klarte Morten og holde unna og vi kom i mål på en 3. plass i ett meget sterkt felt.
En historisk 3. plass til guttene!!


"Bronselaget", Gustav Iden (v), Jørgen Gundersen og Morten Hansen (h)
FOTO : ungdomslandslaget
 
Jentene stilte med Sigrid Kleveland, Lotte Miller og Ingeborg Pedersen. For jentene var det viktig å komme ut å lære, så vi hadde ikke like store forventninger til disse. Sigrid kom på hæla på svømmingen, men klarte å sykle sett opp ett par plasser til tross for fall på sykkeletappen.

Lotte gjorde sakene sine bra og klarte å nærme seg teten med en sterk etappe. På siste etappe holdt Ingeborg nesten posisjonen, men ble tatt igjen av ei jente på løpingen slik at vi til slutt endte på 10. plass av 12 fullførende lag. Vi var 7 min og 5 sek bak vinnerlaget Portugal. Det viser at vi har ett stykke frem ennå.


Ledelsen for landslaget jubler. Sportssjef Arild Tveiten til h, Erik Guldhav og Stein Gundersen (v)
FOTO : Ungdomslandslaget
 
 
  
Søndagens E- cup:
Kjempedebut av Lotte Miller med en 5. plass!
Fra søndagen husker vi best Lotte, som ikke blir junior før neste sesong. Hun debuterte i ett sterkt E-cup felt med en solid 5. plass. Lotte var med på svømmingen og var oppe av vannet på en 5. plass.

Vel ut på sykkel var hun i første gruppe og holdt den posisjonen greit selv om hun hadde problemer med setet som løsnet og skled ned. På slutten av syklingen fikk hun og de andre i tetgruppen selskap av Susanne Sekkesæter, som satt i en liten gruppe som da jobbet seg opp til tetfelte. Det var da en gruppe på ca 20 stk som begynte løpingen samtidig. Ut på løp viste Lotte seg som meget sterk og løp en forrykende 5 km på tiden 18.38. Det holdt altså til en 5. plass i det gode selskap.

Susanne fikk det tungt på løpingen og falt tilbake til en 30. plass. Sigrid som var vår 3. deltaker fikk en tøff reise da hun var sist opp av vannet. Selv med iherdig sykling så slet hun med å avansere og endte til slutt på en 36. plass.
 
For guttene sin del var det litt stang ut denne gangen. Vi hadde en god start med Jørgen Gundersen først opp av vannet. Men på syklingen var ikke guttene aggresive nok og det ble ett stort felt på 50 mann hvor alle våre var med. Men der var også de antatt sterkeste løperne slik at det ble en real løpskonkurranse.

Under løpingen viste våre at de mangler det lille ekstra for å være med helt fremme, selv om Kristian Blummenfelt jobbet knallhardt for å komme fremover i feltet. En avsluttende løpsetappe på 15.42 fikk han opp på en 8. plass totalt.
Deretter fulgte Jørgen Gundersen på en 27. plass, Mikal Iden på 31. plass, Gustav Iden på 32. plass, mens Morten Hansen hadde en litt tyngre dag dagen derpå og ble nr 46 til slutt.
 
Men alt i alt var det en helg med gode resultater og flere som viste seg frem. Norge begynner nå å få ett slagkraftig lag og vi har flere som kan blande seg inn i toppen internasjonalt. Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen.