OCR eksploderte i Norge i 2013 med hele fire forskjellige arrangører: X-Run, Viking Race, Trolljegerprøven og Nature’s Challenge. Nå i 2015 er det enda flere aktører på banen! Det nyeste arrangementet er Barskingen (www.barskingen.no) som går av stabelen på Rakkestad i Østfold allerede 6. juni.
 

Kondis har tatt en prat med initiativtaker Matilde Jacobsen og bedt henne fortelle litt om Barskingen:
 

Barskingen er Østfolds første hinderløp som alle over 18 år kan delta i. Vi som arrangerer ønsker deg velkommen tilbake til barndommen med kryping, hopping, løfting, jogging, klatring og åling! Barskingen ønsker å være et supplement til hinderløpsporten i Norge, og vi arrangerer vårt første løp nå lørdag 6. juni.


 

Løpet er lagt opp til at alle skal komme ut av komfortsonen sin, teste seg selv og øke sin mestringsfølelse. Barskingen vil ha hinder som vil utfordre deg både mentalt og fysisk. Løypa går i variert natur, og vi har blant annet lagt løypa gjennom gårdstunet på Åstorp Gård.

 

"Det å ikke vite hva som kommer til å møte deg i løypa er jo tross alt litt av det som gjør denne sporten så fantastisk morsom!" - Matilde Jacobsen
 

Barskingen er 5 kilometer langt og vi tar i bruk flere naturlig hindere. Deltakerne kan også forberede seg på både zipline, gjørmebad og en barsk skråvegg på 3,30m med mer enn 45 graders helling. Vi har satt oss som mål å ha minimum 25 hindere. Vi lover at deltakerne vil bli svette, slitne, møkkete, og vi garanterer at de kommer i mål med et kjempesmil! Uansett fysisk form skal man kunne klare Barskingen. Er det et hinder man ikke klarer får man en straff på 15 spensthopp.


2015.05.18_Barskingen_skraavegg.jpg

Opp og over, ellers vanker det 15 spentshopp! FOTO: Barskingen

 

Noen hindere avslører vi på vår facebook side (https://fb.com/barskingenhinderlop), andre forbeholder vi oss retten til å holde hemmelig frem til løpsdagen. Det å ikke vite hva som kommer til å møte deg i løypa er jo tross alt litt av det som gjør denne sporten så fantastisk morsom!


 

Mange av hinderne vil bli stående permanent og kan brukes i treningssammeheng i fremtiden, og kanskje også til teambuilding eller utdrikningslag! Publikum får gleden av å følge deltakerne gjennom flere hinder på tunet, hvor det også er kioskservering.


 

Det vil være premier til de beste i dameklassen/ herreklassen og lagkonkurransen. Samtidig vil alle som fullfører løpet være med i trekningen av et gavekort på 1000 kr fra Sportskompaniet.no og en times flytur for to personer! Vår egen pilot vil ta deg og en venn med på en rundtur fra Rakkestad flyplass.


 

Du kan melde deg på individuelt i dame og herre klasse eller som lag. Lagene har minimum 3 og maksimum 6 deltagere.
 

Det høres ut som Barskingen har potensiale til å bli et veldig bra løp. Det at hinder settes opp permanent kan etterhvert skille arrangementet kraftig fra de som holdes i Oslo, der det er krav om opp- og nedrigg innen en veldig liten tidsramme. Et løp der hinderne kan bygges på og utvikles hvert år kan etterhvert få noen veldig spektakulære konstruksjoner ala Tough Guy i Storbritannia.
 

Kondis ønsker dette nye hinderløpet hjertelig velkommen!

 

For mer informasjon og påmedling se:

http://barskingen.no/

https://fb.com/barskingenhinderlop


 2015.05.18_Barskingen_loeype.jpg

Løypemerkingen er allerede godt i gang. FOTO: Barskingen

2015.05.18_Barskingen_myr.jpg

Arrangøren lover at deltakerne skal bli våte. FOTO: Barskingen