Norges og verdens store løpedronning, Grete Waitz, blir hedra i dette nummeret av bladet. Hun døde av kreft så alt for tidlig, 19. april. Johan Kaggestad er en av dem som forteller om hva hun har betydd for både løpsmiljøet og han personlig.

I bladet møter vi også mange av de som nå fører arven etter Grete videre. 20 år gamle Ingeborg Kristine Lind er en av dem. Hun tok tredjeplassen i Sentrumsløpet, og sammen med de andre jentene i det gode Gular-miljøet, ble det tredjeplass også i Holmenkollstafetten.

Arne Post løper fort, men enda større suksess har han hatt som skiløper og vintertriatlonutøver. Foran sist skisesong reduserte han treningsmengdene betydelig - og gikk fortere på ski enn noen gang. I Kondis blir du bedre kjent med både mannen og treningsopplegget hans.

Kondis nummer 4 har også et stort intervju med verdens kanskje beste veteranløper. Som 73-åring løp Ed Whitlock maraton på 2.54.48. I Rotterdam i Marathon i vår skulle han prøve å slå verdensrekorden i klasse 80-84 år. Kondis hadde gleden av å møte han dagen før rekordforsøket, og vi kan forsikre om at det var spenst i både beina og replikken til den canadiske 80-åringen.

I bladet møter vi også to lovende syklister, 16 år gamle Kristian Aasvold 9 år eldre Frederik Wilmann, som offensivt ruller i sin fars hjulspor.

På treningssidene finner du både sykkeltreningstips og forslag til mange spennende intervalløkter for løpere. Den helsemessige risikoen ved å trene og delta i konkurranser blir analysert - og sammenlignet med risikoen ved å la være.

Ellers fylles de 72 sidene opp med reportasjer, resultater, faste spalter, småstoff, bildemessige blinkskudd og de små overraskelsene som du bare finner i Kondis. Alle medlemmer kan glede seg, og for de som enda ikke er det, er det bare å bli medlem, og så vil en få bladet tilsendt!

Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Et av Grete Waitz' mange idrettslige høydepunkt var sølvmedaljen hun tok på maraton under OL i Los Angeles i 1984. (Foto: Mark Shearman)