I følge stevnedirektør Steinar Hoen skal  Oslo Bislett Games nå også bli kjent som det mest bærekraftige internasjonale friidrettsstevnet.

Grønn bølge over Bislett
Så har også Oslo Bislett Games blitt nådd av den grønne bølgen. Etter 29 år med et oljeselskap som hovedsponsor, satses det grønt. Sammen med selskapet Zero har de gått gjennom alle deler av arrangementet for å finne steder en kan kutte utslipp.

Nå skal det kuttes bl.a. på transport:  
Mindre flytransport. En avtale med Diamond League-stevnet i Stockholm, som arrangerer samme uke de tre neste årene, skal det bli:

  • Tog fra Stockholm til Oslo for utøverne.
  • Utøveerne bor rett ved Oslo S: Trikk eller hydrogenbuss til Bislett Stadion

Bislett_Fra_lufta_640.jpg
 

Bislett Stadion skal bli grønnere
I løpet av 2017 skal  det gjennomføres en rekke tiltak for å gjøre anlegget grønnere. All varme og strøm som leveres til stadionanlegget skal komme fra fornybare kilder, og det blir gjennomført tiltak for å kutte i energiforbruket.
 

- Det er veldig spennende at Bislett Alliansen og ZERO utfordrer oss på miljøsiden, også i de etablerte anleggene. Bislett stadion ble ferdigstilt i 2005 uten de miljøkravene som vi stiller i dag. Vi lar oss inspirere av alle de gode ideene som har kommet opp i arbeidet med Oslo Bislett Games, og vil ta det med oss videre til de andre kultur- og idrettsanleggene i Oslo, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg.
 

Bislett_Tordivel.jpg

Bislett Games med egen klimakonferanse
Samarbeidet mellom ZERO og Bislett-Alliansen vil også servere Bislettkonferansen for første gang. Den vil gå samme dag som Bislett Games og vil samle idrett, finans og næringslivet for å kunne lære av hverandre og inspirere hverandre. 
 

- Næringsliv og idrett tiltrekker seg de samme folka. De som vil noe, de som tør å satse, og som ikke alltid velger minste motstands vei. Vinnertyper. Skal vi lykkes i klimakampen trenger vi også vinnertyper, sier daglig leder i ZERO, Marius Holm.

Kondis har fulgt Bislett Games med store bildereportasjer som du kan lese her:


Les om tidligere Bislett Games
2016: Bislett Games med norsk mile-rekord av Bjerkeli Grøvdal
2015: Stor stemning på Bislett Games
2014: Henrik Ingebrigtsen avslutta Bislett-kvelden med milerekord
2013: Bislett Games - stor stemning og stor idrett
2012: Bislett Games med flere høydepunkt
2011: Sterk løping under Bislett Games
2010: Sol og sterke resultater på Bislett
2009: Bislett med sol, tordenvær og sterke prestasjoner
2008: Bislett levde opp til sitt ry som rekordbane 
2007: Mesaret Defar
2006: Bislett Games
2005: Bislett Games
2004: Golden League på Fana Stadion
2003: Bislett Games
2002: Bislett Games
 

Oslo_Bislett_Games_plakat_640.png