213 (deltakerrekord) løp på tid, 90 i barneløp, 460 i trim

Etter nær 30 års med Ølmedal Rundt har Vindafjord IL sørget for at andre pinsedag er en av årets festdager i en bygd med 350 innbyggere. Lett regn det meste av dagen gjorde løpsforholdene gode, men været satte sitt preg på oppmøtet i turklassen, et arrangement med over 1200 startende i 2004.

ALLE  RESULTATER

Urige_Buta_DSC_0021.jpgUrige Buta.   Foto: Einar Søndeland

Ølmedalen Rundt – sesongåpning for Urige Buta
Etter et lengre skadefravær ble løpet en grei konkurranseoppkjøring for Urige Buta, som har deltatt en rekke ganger i Ølmedal. Vinnertid i år ble 20.46 mens han i fjor noterte 20.44. Hans løyperekord på 19.23 ble satt i 2011 i denne lettere kuperte løypa, som oppgis til å være ca. 6,9 km

1,1 km fra start er Ragnar Stølsmark i front foran Haugesunds Erik Rullestad (4. plass 21.39) og Svein Ove Risa, Undheim som endte på 3. plass med tiden 21.34.

En av løpets lokale helter er Ragnar Stølsmark fra GTI Stavanger, men oppvokst i nabobygda Vikedal ca.10km fra løpsarenaen. Han løp 5000 og 10.000 under friidretts-NM i Sandnes i 2010 og fikk en enda sterkere sesong 2011 hvor Ølmedalen rundt gikk unna på 21.36.

Med friidretts-NM i Haugesund til sommeren ser Stølsmark ut til å gå mot sin beste sesong. Sterk ny pers og 2. plass med 21.17.

Sterk kvinneklasse
Gulars Kjersti Fresvik vant kvinneklassen på gode 24.33. Susanne Wigene (22.01 i 2005) og  Skjalgs Vigdis Holst er eneste i kvinnenes konkurranseklasse som de siste 10 år har løpt fortere

I intervju med stevnespeaker Tor Øyvind Skeiseid kunne løpsvinner Kjersti Fresvik fra Røldal  - skimetropolen østover fjellet fra Ølmedal - fortelle at årets fine fremganger med gode 36.41 i Sentrumsløpet bl.a. skyldes opptrapping av treningen

Ann_Kristin_Mosbron_DSC_0013.jpgAnn Kristin Mosbron (34 år) fra Spirit Stavanger som er i tet her, løper neste lørdag i norsk landslagsdrakt i Stockholm. Mosbron deltok i Ølmedal Rundt for første gang og løp inn til 3. plass på 25.25. Bildet er tatt etter ca 1,1 km i løpets første motbakke mellom 1 og 3 km. Cecilie Klungtveit, Sandnes med hvitt pannebånd skal også delta på det norske maratonlandslaget i den innlagte landskampen i Stockholm Marathon.

Kirsti_Soenstaboe_DSC_0018.jpgNærmest vannet ser vi 49-årige Kirsti Sønstabø i Spirits oransje drakt. Med 1.30.48 og 6. plass i Poznan halvmaraton har hun bare Mona Rydland (1.29.44) og Dorte Foss (1.30.01) foran seg på den norske veteranstatistikken på  halvmaraton i klasse 45-49 år så langt i år.

Lørdag løper Kirsti Haugesund halvmaraton i en endret rundløype hvor noe av motbakkene rundt Haugesund idrettspark ikke lenger er med i løypa. Kirsti, som nesten utelukkende løper rolige turer, har likevel tro på at sub 1.30 er mulig på norsk jord.

Arrangørens Lars Olav Larsen er løpets organisator. Med sitt gode kontaktnett inn mot norsk skielite er kjendiser fra skisporten å finne på start hvert år. Anders Aukland vant løpet i 2013 på 21.23, i fjor løp Lars Berger inn til 2. plass med 22.13 mens årets vinner av 50 km i Kollen, Sjur Røthe fra Voss, var årets plakatnavn. Røthe løp inn til 7. plass med tiden 22.28.