OPPDATERT:  Grunnet uventet arrangementstekiniske problemer og stor slitasje på sentrale deler av løypetrasèen, har arrangementskomiteen - på kort varsel - måtta ta den tunge og vanskelige beslutningen om å avlyse årets Rosendal NutenOpp.

 

Foruten Nuten Opp motbakkeløp arrangeres det også padletur og klassisk streiftur til fjellperlen Bjørndal på lørdag. Søndag skulle den tiende utgaven av Rosendal NutenOpp ha gått av stabelen.

Påmeldingen var utvida til lørdag 8. august. Deretter var det online etterpåmelding (+ kr 50.-) fram til start, søndag 9. august. 

Nedenfor finner dere forhåndsomtalen for motbakkløpet.

Folkefest_NutenOpp_640.jpg
Arrangøren Rosendal FjellStreif og Omvikdalen Idrettslag håpar å laga ein folkefest i løypa, og på toppen av Malmangernuten - som her frå NM i 2012 (Foto: Rosendal FjellStreif)

Nytt av året er at den tradisjonelle offiisielle opninga med konsert lørdagskvelden er flytta og lagt inn i arrangementet Rosendal NutenOpp-søndagen. Her vil den tidlegare toppgangaren Trond Nymark, som tok sølv på 50 km i VM i kappgang i Berlin i 2009 (eitt sølv som kan bli omgjort til gull etter dei massive russiske dopingavsløringane siste åra), vil førestå den offisielle opninga. Nymark er i dag medeigar/partnar i konsulentselskapet ILDNE, som er hovudsponsor for den årvisse norske motbakkecupen.

Thorbjørn T. Ludvigsen frå Bergen løpeklubb og junior-europameister Stian Øvergaard Aarvik frå IL Gneist er blant de som er klare for start på søndag. 

Arne_og_Kjell Erik.jpgSpeaker blir også i år Norges kjendis-speaker Kjell-Erik Kristiansen. Vivian Bred og Bjarne Øymyr med band vil underholde med musikk.

Hjemmeisde  for Rosendal NutenOpp

Rosendal NutenOpp har samleside på kondis.no.  HER finner du den.