For to år siden løp Jimmy Vika alle de tre distansene i Oslo Maraton, maraton, halvmaraton og 10 km. 
Med den rivende utvikling det er for ultraløp i Norge dro Oslo Maraton ifjor dette videre og åpnet for en egen konkurranse hvor det gjaldt å løpe de tre distansene fortest mulig.

Det ble en pang suksess ikke minst takket være at Sebastian Conrad Håkansson startet hele konkuransen med å bli nummer 3 i sjølve maratonløpet som gikk først av de tre konkurransene. Dette satte selvfølgelig igang spekulasjonene om Håkansson ville klare å gjennomføre alle distansene og på en slik måte at han kunne forsvare ledelsen i konkurransen.
En bedre reklame for trippelkonkurransen kunne ikke arrangøren få.

Suksess for Oslo Maraton i praktfullt sommervær
Håkansson og Stuhr vant den aller første Oslotrippelen​

Vinner_kinneklassen_2015_Aud_Elisabeth_Stuhr.jpg
Aud Elisabeth Stuhr vant dameklassen med 7 minutters margin til Therese Falk (til venstre) i Oslotrippelen 2015. Tilfeldigvis var de nr 1 og 2 også på 80 km i Arvika 13. februar (arrangørfoto).

I år er det klart for en ny utgave av trippelen
Oslotrippelen starter friskt med maraton, fortsetter med halvmaraton og avslutter dagen med «10 for Grete». Nykommeren ble med sine 50 deltakere raskt fulltegnet i fjor.

Markeds-og-kommunikasjonssjef_Cathrine_Stensaker_Oslo_Maraton.jpg- I år har vi økt antall deltakere til 75 personer, og vi har kun 21 plasser igjen, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Oslo Maraton, Cathrine Stensaker (bildet).

Se hvem som er påmeldt
Søk i felt: Distanse
Søk etter: Trippelen


- Maksgrensen blir satt for å ivareta løpernes sikkerhet. Det kreves ekstra oppfølging av disse løperne, derfor ønsker vi et begrenset antall deltakere på denne distansen, fortsetter Stensaker. 

I fjor vant Sebastian Conrad Håkansson herreklassen på sterke 4.35.41. Han hadde stor fart fra start, og ble også nummer to i maratonklassen for herrer. Aud Elisabeth Stuhr vant dameklassen på 6.12.58. Stuhr er for øvrig påmeldt også i 2016, og senest 13. februar vant hun Arctic Ultra på 80 km i Arvika.

- Tilbakemeldingene arrangøren fikk fra fjorårets deltakere var at de syntes dette var annerledes enn andre ultraløp og morsomt å være med på, sier Stensaker.

Ikke bare for ultraløpere
Men det er ikke bare de som løper langt som ønskes velkommen til løpefesten i september. Arrangøren poengterer at dette er et arrangement for alle, uansett form, fasong og alder. 16. og 17. september skal det være mulig å finne en distanse som er tilpasset et hvert mål og ambisjon.

Trippelteam
Også i år er det en nykommer å finne blant distansene. 
- Vi har videreutviklet «trippelbegrepet» med distansen Trippelteam. Det er nå mulig å melde på lag der første deltaker løper maraton, neste deltaker fortsetter med en halvmaraton og siste deltaker løper «10 for Grete». Vi vet at det å løpe som et team gir inspirasjon for mange - og vi vil på denne måten gi fleksibilitet rundt distansevalg, sier markeds- og kommunikasjonssjefen. 


Om norske ultraløp 2016
Løpsliste, påmeldingsstatus og info om alle løpene

TrippelTeam_640.jpg