Stavanger Maraton  Lørdag 28.august 2010 - et Kvalitetsløp. Kondis-medlemmer har kr 50 i rabatt på maraton og halvmaraton og kr 25 på 10 km.

Det er mulig å etteranmelde seg på ved å møte opp på Stavanger Turistinformasjon (ved Domkirkeplassen) mellom kl 10 og 17.30 på fredag (kun kontant betaling).

 
Wenche Lægraid (178) & Vigdis Holst (177) .  Fra løpet I 2009.  Foto: Thomas Hetland


Rykter går om at arrangøren har  fått ufattelig mye skryt for årets løypetraséer som alle er endret fra sykkelsti langs trafikkert riksvei til mer natursti langs Stavangers mange vann og fjorder. En god del mer grusunderlag i år.
GTI opplever deltaker eksplosjon til lørdagens Stavanger Maraton.  418 løpere ble registrert med tid under fjorårets maraton. Mer enn det dobbelte vil delta i år. Like mange er allerede påmeldt på halvmaraton, som trolig vil få opp mot 600 påmeldte alene.
Onsdag er siste frist for å registrere seg online på løpets nettside gti-stavanger.org, etteranmeldinger er mulig ved henvendelse til Stavanger Turistinformasjon fredag.
Tidligere erfaring med påmeldinger er at 40% av samlet antall deltakere melder seg på løpsdagen eller dagen før løpsdagen. Totalt 725 har foreløpig meldt eg på fordelt på maraton, halvmaraton og 10 km. GTI har via løpets nettside innstendig anmodet etternølere om å  ikke vente til løpsdagen, for da kan bli tomt for startnummer
Et par timer før start i Barnas Sentrumsløp er det i år lagt opp til et aktivitetsprogram. Å få kjøre med ”Brannbilen” var et av fjorårets høydepunkt. Barneløpet er på ca 700 m, starter kl 13.30 og det er påmelding så vel fredag som lørdag, hvor man henvender seg i Barneteltet
”Byturen” er årets nyhet. En byvandring uten tidtaking fra sentrum til Ramsvik/Godalen. Startkontingenten går uavkortet til stiftelsen ”Aktiv mot Kreft” 
 
Kultur og Idrett i nært samspill
GTI har lagt opp til et program med idrett og kulturelt mangfold - for hele familien
-          Gratis 10 minutters kurs i Salza på Torvet lørdag kl 12.20  
-          Vidar Kennet Johansens Clarinuts – glajazz fra Karibien til New Orleans fra kl 10.30
-          Eget program for barnefamilier, Brannbilen kommer osv.
-          Cheerleaders
Superduell på hel maraton
Det brygger ellers opp til duell på hel maraton. Ragnar Stølsmark (25) fra GTI skal løpe sin første full maraton, og satser på å pulverisere Ronny Hognestad (NM gullvinner 2009) sin løyperekord.
Stølsmark vil få følge av en mer merittert løper. Norgesmesteren på maraton i 2008 og EM-deltaker på maraton Trond Idland fra Skjalg er påmeldt. Idland løp på 2.16.09 under London Maraton i 2006.
130 – forventes til hel maraton med start kl 08.30 fra Holbergs gate (Stavanger stadion)
300 – til 10 km (start ved Domkirken)
400 – til halvmaraton (start ved Domkirken)
I tillegg kommer løp uten tidtaking i Barnas Sentrumsløp og Veldedighetsløpet ”Byturen”
Løypekart og praktisk info er lagt ut på: gti-stavanger.org