OPPDATERT LØRDAG MORGEN

Torsdag kveld kl.18:00 åpnet påmeldingen til Rett til Værs! Løpet som innleder Motbakkecupen i Maridalsalpene. Motbakkeløpkarusellen i de flotte områdene i Maridalen i Oslo arrangeres for femte gang.

Løpene går i naturreservatet rundt Mellomkollen og arrangøren har fått dispensasjon fra regelen som ikke tillater idrettsarrangement  i området. Derfor er  det også kun tillatt med 100 deltakere i hvert løp.
For øyeblikket er det 62 påmeldte.  Kl. 11:00 lørdag morgen var det 90 påmeldte.

HISTORIE
Motbakkene i Maridalsalpene startet med Fagervann Opp i 2008, fortsatte med Sellanrå Opp og Gaupekollen Opp i 2009. I 2010 kom Rett til Værs med og da ble det arrangert cup for første gang med premier til de 3 beste totalt. Året etter kom Skjennungstua Opp, Oslos lengste motbakkeløp med gratis bevertning for deltakerne inne på stua etter løpet.

LØYPA
Rett til Værs er på ca 4.0  km og går fra Mobekken Parkeringsplass i Maridalen. 
Løypa starter med et godt stykke med skogsbilvei før det går skikkelig bratt oppover. Det hele avsluttes med løping opp en kløft og 100m med løping over våt myr. Er det oppholdsvær venter en strålende utsikt.

PREMIER
Det er gavekort fra Løplabbet på 1000 kr til beste kvinne- og herreløper. Setter en løyperekord vanker det gavekort fra løplabbet på 1000 kr i herre- og kvinneklassen. Blant alle deltakerne blir det trekning av 3-7 gavekort a 500 kr på toppen etter at alle har gått i mål. (Antallet av henger av om det settes løyperekorder eller ikke).

STARTKONTINGENT
Det koster 50 kr å leie tidtakerbrikke per løp, mens det ikke er startkontingent.
Alle løpene i Motbakkeløpene i Maridalsalpene starter kl.18:00 og går første tirsdag i måneden i juni,juli,august og oktober. I september går løpet andre tirsdagen for ikke å kollidere med Sørkedalsløpet.

DRIV_med_flere_IMG_7634.jpg
Denne gjengen tok Oddvar Røsten bilde av på toppen i fjor. I bakgrunnen skimter vi både Oslofjorden og Maridalsvannet.

LØYPEREKORDER
Kvinner :  Inger Liv Bjerkreim Nilsen   22:44 (2013)
Menn:      Eirik Gramstad,  Vidar       19:32 (2012)

Mer informasjon finner en på Sognsvann Rundt Medsols, som arrangerer, sin hjemmeside for løpet
Her kommer en rett på påmeldingen.