Dette skriver Heskestad:
 
Ultraløping i Estland
 
De fleste samler på noe. Jeg samler på maraton. I tillegg til selve opplevelsen, så er målet å nå 100 stk. innen jeg fyller 60 år (2015). Det har så langt - siden 2001 - blitt kanskje 5-7 rene maraton hvert år, i tillegg til noen lengre løp der maratonpassering er lagt inn som «bonus».
 
I høst fikk jeg et godt tilbud. Under pastafesten etter VM i 24-timersløping i Polen pratet jeg med Heleen Vennikas fra Estland. Heleen og søsteren Kristina, sammen med faren Peeter og moren Pille – utgjør ca. halvparten av det estiske landslaget i 24-timersløping og de arrangerer årlig sitt eget løp; Laulasmaa Ultra. Så langt i år er det påmeldt nesten 80 løpere og målet med løpet er fleste mulig runder á 21 km – opp til 8 stk innen 26 timer. Med andre ord, de som kommer lengst får i Esland godskrevet 4 maraton. For en samler er et slikt tilbud for godt til å ikke takkes ja til, så jeg takket ja.
 
Er i Tallin fredag formiddag. Slapper av i byen/hotellet - og så med buss til Laulasmaa kl 7.30. Løpet starter 10 og bussen tar 1 time.
.
Ut fra bildene kan traseen kanskje karakteriseres som en lett terrengultra? Mye grus og skogsstier og ikke ubehagelig mye opp og ned. Et "fjell" på 45 meter er bemerket i innbydelsen. Premiering er klassisk, med 3 beste damer og menn. Om jeg fungerer greit, tror jeg at jeg bør kunne komme greit oppover i lista.
 

OBS: Redaksjonell kommentar lagt inn av Kjell Vigestad:
Etter norske regler kan ikke dette løpet godkjennes verken som åtte halvmaratonløp eller fire maratonløp, men det godkjennes som et ultraløp på 16,8 mil. Det er mulig at de første 4,2 milene kan bli godkjent som ett maratonløp om norske regler er fulgt den gang løpet ble approbert.