- Personlig rekord, tredjeplass og en anstendig timeslønn i dagens Gdynia Halvmaraton, skrev Runa Skrove Falch på facebook etter løpet.

Den gamle persen satte hun da hun løp Barcelona Halvmaraton på 1.15.01 i fjor. Nå viste hun at hun har fortsatt å utvikle seg som løper - etter to gode løp to helger på rad. Sist helg vant hun som kjent Vinterkarusellen på Lørenskog der hun gjorde unna en kontrollmålt 5 km på 16.57. Nå løp hun over fire 5 kilometre på rad med et snitt på 17.35. Det lover godt for maratondebuten hennes som er planlagt å skje i Düsseldorf 30. april.

Fram til vinneren i Gdynia skilte det knappe 2 minutter.  Fathia Benchatki fra Marokko løp på 1.12.23 mens Christine Oigo fra Kenya ble nummer to med 1.12.49.

Herreklassen ble vunnet av Hilary Kiptum Maiyo Kimaiyo fra Kenya som løp på 1.02.55. Her åpna Ørjan Grønnevig friskt og passerte ifølge arrangøren 10 km på 29.59. Så måtte han slå kraftig av på farten og kom i mål som nummer sju på 1.10.37. Eivind Knutsen ble nummer ni med 1.10.55 og Vegard Danielsen nummer tolv med 1.12.00.

I alt fullførte 5895 løpere halvmaratonløpet som gikk i kjølige forhold med noe vind.

Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo fra Kenya tok sin andre strake seier i Gdynia Halvmaraton. (Foto: arrangøren)