Steinar Lien måtte konstatere at piggene til Stig Vangsnes avgjorde løpet i dag.
--
Endelig er Vintertrimmen i gang igjen. I år som i fjor rakk akkurat vinteren frem i tide til første løp. Mens løperne kun hadde timer å forberede seg på vinteføre i fjor, hadde de hele to døgn på seg i år. Det gjorde at snøføret hadde fått satt seg en del bedre enn i fjor.
 
Løypen var fin og godt brøytet stort sett hele veien. Dette favoriserte likevel de som valgte å løpe med pigger under skoene. Dete gjorde Stig Vangsnes, noe som trolig avgjorde løpet.
 
Mange av de aller største kanonene manglet i dag selv om flere av de kjente Follotraverne var på plass som vanlig. Årets første løp kolliderte med både Vinterkarusellen på Romerike og årsmøtet til Ås IL. Noen stod også over for å lade opp maksimalt til Jessheim Vintermaraton på søndag.
 
Forhåndsfavoritten Steinar Lien tok oppskriftsmessig ledelsen fra start. De eneste som fulgte ut var Stig Vangsnes, Jan Billy Aas og Edvin Søvik. Spesielt Edvin var det knyttet stor spenning til. Han har hatt en utrolig fin utvikling i år, men de siste ukene har han slitt med en hofteskade.
 
Luken Steinar Lien hadde opparbeidet fra start ble tettet av Vangsnes etter rundt 1,6 km. I slutten av langbakken gikk Vangsnes opp i tet, og ned bakken mot Idrettsveien hadde han fått en liten luke. Luken ble tettet igjen av Steinar, men nede i Idrettsveien tok Stig Vangsnes kommandoen før han avgjorde løpet i siste bakken opp mot 4 km.
 
Selv om flere av de mest trofaste løperne ikke stilte i dag, ble det likevel økning i deltagelsen i forhold til første løp i fjor. Av en eller annen merkelig grunn er det absolutt færrest deltagere i første løp. Til neste løp 12. desember regner vi med at bortimot 40 løpere fullfører.
 
Stig Vangsnes har skaffet seg et utmerket utgangspunkt i kampen om de gjeveste plassene sammenlagt. Når de aller største stjernene dukker opp utover vinteren, kan en førsteplass være godt å dra med seg i sammendraget.
 
Sammenlagt teller de 3 beste plasseringene. Det blir satt opp pokal til beste løper totalt og i dameklassen (dersom minst 5 damer fullfører minst 3 løp).
 
Resultater Vintertrimmen 1. løp 14.11.2002

1. Stig A. Vangsnes Oppegård IL 19.41
2. Steinar Lien Oppegård IL 19.50
3. Jan Billy Aas Ski IL 19.58
4. Steinar Røe 20.07 K
5. Helge Horn Oslo IL 20.23
6. Freddy Olsen 20.29 K
7. Øystein Simensen 20.47 K
8. Roger Holten 20.53 K
9. Erlend Spikkerud 23.00
10.Runar Lie 23.24
11.Terje Haraldsen 23.37
12.Trond Haraldsen 24.55
13.Christoffer Gundersen Ski IL 25.04
14.Jan T. Engebretsen VG Runners 25.06
15.Nils Rokkones NLH 25.09
16.John Aas 25.40
17.Øyvin Berntzen Løpende Revisjon 25.48
18.Bjørn Johansen 27.55
19.Anders Jacobsen Løpende Revisjon 29.58
20.Per Tronslien 30.03
Edvin Søvik DNF

Arrangøren fikk litt problemer med klokkene i sluddet. Dersom det er noen som har fått feil tid, så send oss et ord. Arrangøren mener at alle har fått riktige tider, men kontakt kondis.no dersom noen av tidene er blitt feile.
 
Spenning før startskuddet smeller
Helge Horn, Freddy Olsen, Steinar Lien, Jan Aas, Edvin Søvik og Christoffer Gundersen rett før start.
Steinar Lien går i mål som nr. 2 med et godt utgangspunkt i kampen om plasseringer sammenlagt.
Jan Aas slet litt på det glatte underlaget. Hadde han lest forhåndsreportasjen på kondis.no hadde han unngått det første fallet ved Ski Ishall. Alle svarte flekker var speilblank is, ikke bar asfalt.
Steinar Røe stormer inn til 20.07. Steinar løp en noe kortere variant i og med at han løp rett frem ved 3 km i stedet for å ta ned til venstre ved det gule skiltet.
Freddy Olsen debuterte i Vintertrimmen med 20.29.
En litt uklar Øystein Simensen sikrer seg her 7. plassen.
Roger Holten og Steinar Røe lurte litt på hvor løypen ble av etter 3 km. Da skal man ned til venstre ved det gule veiskiltet.
Erlend Spikkerud var ikke nådig da han hørte hvor Steinar Røe og Roger Holten hadde løpt. Selv om de ikke tjente så mange sekunder på det. Terje Haraldsen (venstre) ble nr. 11 med tiden 23.37.
Runar Lie stormer i mål til tiden 23.24 og 10. plass.
Trond Haraldsen kom seg akkurat under 25 min i dag. Tiden 24.55 holdt til 12. plass totalt.
Den gode baneløperen Christoffer Gundersen bruker Vintertrimmen som god grunntrening før banesesongen neste år.
Den løpende revisoren fra Svartskog, Øyvin Berntzen, var som vanlig i godt humør etter målpassering.
Bjørn Johansen løp inn til 27.55 i dag.
At jeg ikke har trent mer i det siste, var nok en av tankene som svirret rundt hos Anders Jacobsen underveis. 3 måneder uten trening satte sitt spor på formen. Men han pleier alltid å løpe seg opp utover vinteren. I fjor var han kun 18 sekundr bak kollega Øyvin Berntzen i 4. Vintertrim. I kveld ble det 4 min. 10 sek.
Uten ivrige ildsjeler fra JIL Ski med Kåre Vaaten i spissen, kunne det ikke la seg gjøre å arrangere Vintertrimmen. På vegne av alle løperne takker vi deg Kåre for din flotte innsats for løpsmiljøet i Follo og omegn.
For en gangs skyld streiket Kåres klokke i sluddværet. Likevel ble løperne klokket inn til rett tid hele veien. Her får han noen godord på vei hjem av en av medhjelperne.
Les om Vintertrimmen 2001/2002 og 2000/2001:
Alt om 5. løp

Alt om 4. løp
Billedreportasje 4. løp

Alt om 3. løp
Billedreportasje 3. løp (Problemer med å hente den frem)

Alt om 2. løp
Billedreportasje 2. løp

Alt om 1. løp
Billedreportasje 1. løp

Løypebeskrivelse Vintertrimmen

Alt om Vintertrimmen 2000/2001:

Resultatene fra de 5 løpene.
Resultater sammenlagt.

(Vi har problemer med konverteringen av reportasjene fra 2000/2001, men billedreportasjene og resultatlistene fungerer).
Reportasje fra Vintertrimmen i november
Reportasje fra Vintertrimmen i desember
Reportasje fra Vintertrimmen i januar.
Bilder fra Vintertrimmen i januar.
Reportasje fra Vintertrimmen i februar.
Bilder fra Vintertrimmen i februar.
Reportasje fra Vintertrimmen i mars.
Bilder fra Vintertrimmen i mars.

Vintertrimmen 2001:Espen vant sammenlagt