Bli Kondismedlem! Les alle artikler i 10 kondisjonerte blader hvert år.
KONDISbladet nr.8
KONDIS-Årgang 2012
KONDISarkivet  (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)

På tampen av et jubileumsår
År nr. 50 for Kondis går mot slutten. De store løpene i september er unnagjort. Oslo Maraton ble en bra jubileumsfest, bortsett fra været. Birkebeinerløpet fikk finværet i år. Og mellom disse to store løpene rundet Kondis 50 år.

Selv hadde jeg æren av å følge 5-timsersløperne på maraton som fartsholder. De som bruker litt lengre tid har også tid til en prat underveis. Det er mye som kan diskuteres i løpet av 5 timer, for å si det sånn!

Og de 5 timene gikk fort. Noe av det mest positive jeg opplevde var tilskuerne som klappet spesielt mye for oss litt trege. Det likte jeg. Jeg tenkte for meg selv underveis at holdningene i Norge er i ferd med å snu. At folk nå verdsetter at løpere våger å løpe langt selv om de ikke helt holder idealmålene til en toppløper. At de ser det å gjennomføre 42,2 km i seg selv er en stor prestasjon uansett sluttid. Sånn sett ble jeg enda mer motivert til å få motivere folk til å løpe maraton.

Kondis-historien del 2
I dette nummeret av bladet kan du lese siste del av historien til Kondis fra de siste 25 årene. Det er interessant lesning ført i pennen av daglig leder. En daglig leder som på mange måter ER historien til Kondis i denne perioden. Det har vært oppturer og nedturer, men lesningen forteller klart at Kondis har spilt en stor rolle i utbredelsen av løping i Norge. Motbakkeløp, ultraløping og nystart av løp som Oslo Maraton og Sentrumsløpet hører med på merittlisten. Og gjennom hele denne delen av historien aner man Kjell Vigestad sin skikkelse i kulissene.

Det å lede Kondis er ikke bare lett. Det krever sin mann og det krever et stort apparat av frivillige som med sin begeistring gjør en stor jobb. Og gjennom dette har Kondis vokst seg stort. Men som jeg har sagt før, vi er ennå ikke blitt den viktige aktøren utad som vi forlengst burde ha vært. Så det er fortsatt mye å jobbe for. Men den som alltid har stått oppreist og alltid har jobbet knallhardt er Kjell Vigestad. Gjennom 10 år i styret har jeg fått en voldsom respekt for han. Kondis ville ikke vært det samme uten! Jeg har mange ganger stått som en skolegutt med lua i hånden og med store øyne og fått vite hvordan ting kan og skal gjøres. Men alt dette er og har vært lærerikt. For Kjell jobber ut ifra sin glødende overbevisning om hva KONDIS er og kan bli.


Ny ved roret
De første 50 årene er altså snart over og de neste 50 kan begynne. Da passer det bra med litt forandringer. Kjell Vigestad skal få en litt bedre hverdag med litt mer tid til å bruke på seg selv. Fra 1.1.2013 får Kondis en ny daglig leder. Personen som skal lede Kondis videre er Marianne Røhme. Hun tar over 1. januar og blir presentert mer inngående i julenummeret av Kondis.

På vegne av Kondis ønsker jeg henne velkommen inn på vår arena. Det kommer til å bli motbakker, utforbakker og mer til som vil kreve god kondis! Og holder hun på like lenge som dagens leder, blir det et ultraløp også. Det kan også fort bli en triatlon...



Marianne, vi gleder oss
Så fort jeg er ferdig med denne lederen skal jeg ut å løpe. Det er typisk høstvær her i Oslo. Litt surt og kaldt. Men høsten er fantastisk fin til å løpe i. Fine farger i skogen, frisk og klar luft. Høsten er faktisk den tiden på året hvor jeg syns løping er aller best.

Husk at med kondis er man i form til livet, og med Kondis kommer inspirasjon. Og da går det meste bra!

Tim Bennett

 

Bli Kondismedlem! Les alle artikler i 10 kondisjonerte blader hvert år.
KONDISbladet nr.8
KONDIS-Årgang 2012
KONDISarkivet (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999, og les mange smakebiter)