The norwegian Tom Remman is the first athlete out of the icecold water. 51 min after he jumped out of the ferry 3.600m further out the fjord.

Verdens hardeste en dags idrettskonkurranse Norseman Xtreme Triathlon arrangeres for åttende gang lørdag 7. august. 250 deltakere fra 25 nasjoner er klare for start.

Deltakerne vil bringes 3,8 kilometer ut i Hardangerfjorden med en av Tide sine bilferger. De får hoppe ut i fjorden så snart det er lyst nok til å svømme. Innerst inne i Hardangerfjorden, i idylliske Eidfjord, venter syklene og en tur på 180 kilometer. Turen går gjennom noen de bratteste veiene man finner i Norge, over Hardangervidda til Austbygde i Telemark. Der bytter deltakerne til løpesko for å løpe en hel maraton på 42 kilometer. Løpe-etappen går først inn til Rjukan og deretter rett opp til toppen av Gaustatoppen med målgang på 1883 meter over havet. Vinneren får en svart t-skjorte som eneste premie. Sistemann på toppen får det samme.

- I løpet av få år har Norseman blitt et arrangement som triatleter fra hele verden ønsker å oppleve en gang i livet, sier Paal Hårek Stranheim på vegne av arrangøren. Norseman er trolig verdens hardeste en dags idrettskonkurranse som er åpen for alminnelig påmelding. En seier i Norseman gir stor prestisje innen internasjonal triatlon.

Startfeltet er bedre enn noen gang tidligere. De beste norske triatletene utfordres av gode utlendinger, men arrangøren forventer norsk seier i år. – Vi tror på en tett konkurranse mellom Tom Remman, Henrik Oftedal og Even Hersleth sier Paal Hårek Stranheim. Remman er den smarte og rutinerte tittelforsvareren. Oftedal sykler og løper fortere enn Remman og dersom han treffer fjellet først så vinner han. Hersleth er den unge debutanten. Han er den av de tre som vi tror har størst potensial, men også størst risiko for å gå på en smell. - Etter deltagelsen i fjor ble jeg helt enkelt hektet forteller Henrik Oftedal. Å kunne sitt sammen en gjeng med likesinnede gærninger ute i ei bilferje og vente på å bli kastet ut i en kald, mørk fjord, ga meg en helt klar følelse av å være levende. Det må bare oppleves igjen.

Arrangementet starter i Eidfjord lørdag 7. august klokken 05.00. Vinneren forventes å gå i mål ca kl 16 og sistemann er ute i løypa helt til midnatt.

For ytterligere informasjon, besøk www.nxtri.com

The german favourite in the female class, Susanne Buckenlei, on her way over mt. Imingfjell.

 

 

P�l Cato Elshaug halfway trough the 42,2 km run. Just in front of him he spots the dreaded mt. Gaustadtoppen wich is covered in rain and fog. He is just about to enter the fearful Foto: Dag Oliver