John Henry Struptsad gjorde reint bord i fjor da han vant og satte ny løyperekord på begge etapper og sammenlagt. I godværet suste han fra konkurrentene og gjorde unna de 81 krevende kilometerne på 5 timer og 33 minutter.

Slik sett skal det noe til for å overgå den bragden, men Ren-Eng-løperen har vist god form også etter den tid med f.eks. maratonpers i Sevilla og solid seier i det 5 km lange Landsmøteløpet sist helg. Den som har tenkt å vippe Strupstad ned fra tronen, må derfor ikke bare huske å melde seg på - det må også trenes! 

Gloria Vinstedt har vunnet Rallarvegsløpet de tre siste åra, og sannsynligvis er hun på plass for å forlenge seiersrekka når det blåses til start i Flåm lørdag 19. juli. Førsteetappen er på 54 km og går til Finse. Dagen etter følger den "lette" andreetappen på 27 km til Haugastøl. 

Rallarvegsløpet har et tak på 100 løpere, og i fjor ble det fulltegna. Om - og i tilfelle når - det vil skje denne gangen, er vanskelig å si, men en vil få en pekepinn når påmeldinga åpner klokka 10.00 onsdag 26. mars. 

Nytt av året er maksimaltid på 9 timer på etappe 1. Det vil si at de som tenker å delta bør klare å holde en snittfart på 10 minutter per km. 

Løpet går også tilbake til grunnkonseptet med alle overnattingene på Finse og felles togreise ned til start i Flåm lørdag formiddag. 


Alt av info om Rallarvegsløpet på løpets nye heimeside

13-Vinstedt_Nordby_IMG_3982.jpg
Gloria Vinstedt vant Rallarvegsløpet for tredje gang på rad i fjor. Opp gjennom Flåmsdalen hadde hun selskap av Johan Nordby. (Foto: Runar Gilberg) 

33-Snart_Finse_IMG_4653.jpg
Det er lov å håpe på drømmeforhold når den tolvte utgaven av Rallarvegsløpet går av stabelen 19. og 20. juli. (Foto: Runar Gilberg)