Pressemelding fra XTERRA Norge:


Starten går i Fyllinga båthavn lørdag 11. juli kl. 7.15. Svømmeruta går mot sydspissen av Jeløya for deretter sikting mot Reiersodden. Målgang vil være på Sjøbadet i Moss.

Horten-Moss er en klassisk distanse i norsk «open water»-mytologi. Det er riktignok ikke like langt som å krysse den engelske kanal (30 km), men svømmingen er en fjordkrysning på 10 km. Svømmingen foregår for det meste i åpen Oslofjord inntil man kommer til Jeløya på mossesiden.

Dette er en klassiker som ble svømt allerede i 1958 da Einar Halle, John Aslaksen, Øyvind Berg, Sverre Bakke og Jan Gustav Stenshagen fullførte med Jan Gustav først i mål. Tiden var 3 timer og 23 minutter. Det var sterke tider den gang og ikke minst siden de svømte uten våtdrakt.

I fjor svømte en av Norges beste openwater svømmere, Knut Ivan Rasmussen, på tiden 2.03. Denne tiden er det mulig å slå dersom vind og vær spiller på lag. Det er 11 tøffe kvinner og 54 menn som er påmeldt årets dyst, og det er fortsatt mulighet for noen flere etternølere.

Deltagerene vil svømme med en GPS-tracker som gjør at man kan følge svømmekonkurransen «live». Det vil være følgebåter og kajakker som er tett på svømmerene. Slike utfordringer kommer mer og mer, og folk ønsker å gjøre noe som naboen ikke har gjort før dem.

- Horten-Moss er klassikeren, sier Tom Remman, arrangør av flere swimrun- og openwater-konkurranser. Han tror slike utfordringer vil appellere til stadig flere fremover.

- Våtdraktsmarkedet er i sterk vekst, og ikke minst så er naturopplevelsen glimrende, mener Remman.

Følg konkurransen live her 

Konkurransens facebookside

OWHorten_Moss2015-2.jpgRuta går fra Horten til Moss på sørsida av Jeløya.