Oppdatert 06.11:
Kombinasjonen av 10 varmegrader og 10 millimeter regn, gjør at arrangørene dessverre må utsette helgens sprintrenn til neste helg. Avgjørelsen er tatt i tett samarbeide med Sjusjøen Skisenter, Natrudstilen. Mjøsski i samarbeid med Intersport beklager dette på det sterkeste og har allerede startet jobben med all nødvendig tilrettelegging for et vellykket arrangement neste lørdag 14.11.


Oppdatert 05.11:
Mer om det rekordtidlige skirennnet i Brumunddal sentrum:
MjøsSkis nettsider 
Arrangementets Facebookside
Påmelding og oppdaterte startlister


Det er MjøsSki som blir den tekniske arrangøren for skirennet, og Sjusjøen skisenter med Johannes Haukåssveen i spissen er ansvarlig for løypa.

– Det blir ei 100 meter lang løype hvor utøverne konkurrerer to mot to. 100 kubikk med snø går med til å lage løypa, og Haukåssveen har lovet at den skal være i topp stand, forteller Finn Erik Byfuglien fra arrangøren Kjell Sykkel og Sport til Ringsaker Blad.

Om det blir noen ny rekord på 100 meter på ski er usikkert, men arrangørene håper å få noen raske menn og kvinner på startstreken. For ordens skyld kan det nevnes at den offisielle verdensrekorden på 11,56 tilhører Ludvig Søgnen Jensen, satt på Bislett i 2013. Verdensrekorden for kvinner lyder på 12,98 og tilhører finske Mona-Liisa Malvalehto.

Skisprinten er imidlertid først og fremst et tilbud for bredden av skiløpere og åpent for alle. Starten går lørdag 7. november kl 10 og det er Kjell Sykkel og Sport som står bak nyskapningen i samarbeid med Parkgården og MjøsSki.

Les mer om skisprinten i Ringsaker Blad