Ribbemaraton_foer_start.jpg

Fjorårets startfelt i Sandvika like før løpeturen til Ski startet... på fem år hadde den uhøytidelige mosjonsturen 3. juledag vokst til å bli en betydelig gjeng med 30 løpere. I år kan det hende man ikke får med alle på ett og samme bilde.... (foto: Geir Frykholm)

Les om fjorårets Ribbemaraton på ultrafrykholm.com: Ribbemaraton for 5.gang

De første årene
Ribbemaraton var en idé Geir Frykholm fikk etter at han konverterte fra vinbransjen til joggeskobransjen som leder for Löplabbets avdeling i Sandvika. De første årene var denne 3. juledagsturen en ultraløpergreie med 5 deltagere på 57 km i 2008 og en ny ultralang tur i 20 minus i 2009. Året etter var distansen kortet ned til "bare" maraton - eller litt lenger - og 18 løpere var med. Start var som før ved Löplabbets avdeling i Sandvika og målgang ved avdelingen i Ski.

KrampeGammelns blogg fra det første Ribbemaraton i 2008

Ribbemaraton_kyststien_Hoevik.jpg

Fjorårets felt på skikkelig snøføre langs kyststien ved Høvik.

Offisiell maraton fra Sandvika til Ski
Nå vil gratisløpet bli arrangert fast mellom avdelingene i Sandvika og Ski. I fjor var det 30 deltagere...en dobling fra året før, og i år kan det bli veldig mange flere. Snart 200 interessenter har meldt fra på Ribbemaratons Facebookside at de kan tenke seg å være med. Det foranlediget at Frykholm etterlyste litt assistanse som "gruppeledere"...(se nedenfor) noe han fikk umiddelbar respons på.

IMG_0335_Geir_Frykholm_vignett.jpgEr du redd for at det blir for mange deltagere?
- Nei, ikke på noen måte, sier Geir Frykholm på telefon. Han ser ikke bort fra at det blir 100 deltagere, men er også mentalt forberedt på at den kan bli det dobbelte. -Det største problemet kan bli ved ankomst i Ski og tilgang på boller, sier han. Vi blir ikke overrasket om han senere etterlyser hjelp på Facebook til bollebaking og utdeling av boller i Ski. Frykholm er ellers nøye påå understreke at konkurranseaspektet er helt nedtonet; -dette er en sosialmaraton der vi alle skal ta vare på hverandre og nyte turen, sier han.

På bildet ser vi Geir Frykholm rett før start på Bislett 24-timers 2012 (foto: Olav Engen)  Om 10 dager er det et nytt Bislett 24-timers, så inntil det er over har nok ikke mannen mye tid til å tenke på Löplabbets Ribbemaraton.

Kondis kommer...
Det blir forresten registrering av deltagere fra 6.desember, og kondis.no stiller selvsagt opp 3.juledag med en eller flere løpende reportere.

Noe av grunnen til den store interessen er den stigense interessen for å løpe langt, og ikke minst sosiale treningsturer. Dessuten vil nå løpet bli registrert som en offisiell maraton. Det blir tidtaging, men først og fremst er det snakk om å fullføre - og få et godkjent maratonløp.

Allerede i fjorårets oppsummering skrev Frykholm: Det blir en liten endring i 2013; løpet blir offisielt godkjent som en maraton og teller dermed med i alle statistikker og som en del av kondisutmerkelsene. Dette avklarte og avtalte vi allerede før vi løp med kondispresident Tim :-)

Löplabbet inviterer 3. juledag til en sosial maraton mellom butikkene i Sandvika og Ski. Dette er et årlig, gratis arrangement som starter fra Löplabbet i Sandvika kl. 10.00. Løpet vil bli lagt inn i Kondis' terminliste. Løypebeskrivelse vil komme både på denne siden og i papir på løpsdagen slik at vi alle løper samme rute som vil være rett i overkant av en maraton. Det er ingen organisert service underveis, men flere bensinstasjoner langs ruta fungerer ypperlig som mat-/drikkestasjoner, så ha med penger eller kort. Dette er et sosialt løp der tid ikke er det viktigste, men å løpe av seg julemiddagene sammen med hyggelige løpevenner. Löplabbet organiserer transport av bagasje mellom butikkene slik at tørre klær kan vente på deg på Ski. Skulle du måtte gi deg underveis, er du aldri langt fra jernbanen slik at du kan få tatt tog til Ski. I Ski venter hjemmebakte boller, gløgg og en hyggelig rabatt på det du ikke fikk til jul.

 

Oppdatering 18. november:
I fjor var det 30 stykker som startet og 30 stykker som løp hele distansen. I år risikerer vi å bli endel flere. Vi er i skrivende stund 170 interesserte løpere - løper kun 20 %, så har vi et historisk stort startfelt.
.
Vi kommer til å organisere en forhåndsregistrering der de som registrerer seg innen 6. desember og fullfører, får t-skjorte sammen med bollene i Ski. Info om dette kommer om ikke så lenge. Si derfor ifra til venner som kan tenkes å ville være med på dette at de må bli medlemmer av denne sida. Jeg trenger 4/5 stykker som kan være "gruppeledere", dvs. sørge for at alle løper samme rute. Vi løper største delen av turen sammen, men det er likevel greit at noen har tatt seg en ekstra titt på kartet slik at de vet hvor vi løper. Kart legges ut av meg i god tid før vi løper....  Vi skal ha ei startliste ut fra Sandvika og ei resultatliste i Ski. Resultatlista i et slikt løp har ikke fokus på tid, men at løpet er fullført. Lista blir publisert flere steder, men viktigst er at den blir publisert på kondis.no i tillegg til hos oss i Löplabbet.