Pressemelding:

Hvert år deltar nordmenn i konkurransen Run Free Now hvor premien i år er en personlig trener.

Førstkommende fredag 11. juni skjer overrekkelsen av premien på Intersport Hammersborg klokken 17.00 Butikkens adresse er: Hammersborggata 9, 0184 Oslo. Tlf: 22 86 86 00.

 Jan Kristensen er årets vinner. Han er 54 år og jobber i Telenor der har ansvaret for selskapets klimahandlingsplan.

I helga deltok han på Stockholm maraton og løp sin beste maraton på 25 år - tiden ble 3.24 Kristensen har satt seg som mål å delta på kortversjonen av Ultra-Trail du Mont-Blanc - et ekstremt fjelløp i Alpene. Løypa fra Courmayeur i Italia til Chamonix i Frankrike er 100 km lang og er på 5500 høydemetre. Underveis skal Kristensen passere to topper på 2500 meter samt tre topper på 2000 meter.

Kristensen skal nå få tett oppfølging av personlig trener, Jon Harald Berge, som blant annet ble kåret til årets ultraløper i 2009.

Mer bakgrunnsinformasjon om Kristensen: Jan Kristensen er 54 år, gift med Eli samt har to barn og to hunder. Kristensen har alltid løpt fra han var ung og var en av Oslos beste bedriftsløpere på 80-tallet med bl.a. 2.47 på Oslo maraton, 1.16 på Drammens halv-maraton samt 34 minutter på Sentrumsløpet. Siden ble det lite aktiv løping før han kom i midten av 40 års alderen.

I dag er Kristensen en mosjonistløper som har sans for de litt lengre løpene samt gode turer i bratte fjell. De siste årene har han blant annet løpt maraton i Oslo, London, Berlin, Paris og New York. Dessuten stiller han gjerne opp i løp som Råskinnet, Nordmarkstravern, Sentrumsløpet samt motbakkeløp som Oslos Bratteste og Tryvann Opp.

I 2007 meldte Kristensen seg på kortversjonen av Ultra-Trail du Mont-Blanc - et ekstremt fjelløp i Alpene på 85 km og 4500 høydemetre. Løpet starter i Courmayeur i Italia, videre gjennom Sveits og med målgang i Chamonix i Frankrike. Uten gode forberedelser kom han seg i mål på knappe 20 timer med "ødelagte" knær og helt tom for energi. Men han hadde en tanke i hodet da han "krabbet" over målstreken; "dette skal jeg gjøre igjen!". Derfor stiller han til start igjen i dette Alpeløpet i august i år som regnes som et av de mest krevende terrengløp i verden og der maksimaltiden er 26 timer.

De neste tre månedene er Kristensen forberedt på spesiell trening i bratte alpinbakker i Oslo-området for at knær og lår skal tåle den ekstreme belastningen i Alpeløpet som gjennomføres 27/28. august.

Om konkurransen: Run Free Now er et felles prosjekt i regi av Intersport, Adidas og Asics. Konkurransen foregår i land over hele Europa. Løpere fra 18 år og oppover har kunnet via Internett - uavhengig av løpeerfaring. Vinneren av hovedpremien får sin en personlig trener for å hjelpe seg frem mot sitt personlige mål.