Bildet: Audhild Hestad vinner halvmaraton i 2011. Hun ble i 2008 Norgesmester på maraton da det var innlagt i Jølster Maraton

To sterke løpere fra Sogn og Fjordane kjempet om seieren i fjor. Kommer de tilbake i år begge to, kan det bli en enda mer spennende duell. Per Olav Bøyum fra IL Syril løp i fjor på 2.45.13 mens Helge Hafsås vant på 2:42:47. Helge har vunnet flest maratonløp av alle i hele verden, hele 146 i tallet. 12 av dem er vunnet i Jølster. Persen har han nettopp fra Jølster med 2.31.11. Helge er blitt 46 år og har vært mye plaget med skader de siste årene. Det gjør det hele mer åpent i år. Så langt i år har Per Olav best årsbeste av de to.

Ellers har et lokalt "stjerneskudd innenfor norsk langdistanseløp, 20 år gamle Marius Vedvik fra Førde, annonsert rekordforsøk på 10 km. Rekorden har Bård Lyngnes fra Voss, som i 1987 sprang på 31.03.

Kjekt er det å registrere at den mannen som har løpt flest maratonløp i på Jølster, Bjørn Gjerde, nok en gang stiller til start. I år for 28. gang! Han vant det aller første maratonløpet i Jølster i 1983. To ganger har han stått over Jølster Maraton fordi det kolliderte med Imås Maraton på Sørlandet. Det var også et løp han deltok i hvert år. Imås Maraton er for lengst lagt ned, mens Jølster Maraton kan feire jubileum i god form og med stor deltakelse.

Georg Vikshåland, Hydro Karmøy BIL fra Haugesund, løper sin maraton nr. 100 og får utdelt Kondis sin flotte utmerkelse for 100 maraton ved målgang i Jølster. Kanskje dukker også Pall Baldusson fra Drammen opp og løper sin maraton nr. 101?. Han løp maraton nr. 100 uten at noen visste om det før etterpå. Han var usikker på om han kunne fullføre pga. akillesproblemer og følte at det var for mye press om noen ventet med en flott utmerkelse i mål. Dermed kan han lørdag få sin velfortjente hyllest for 100 løp selv om akillesproblemene slår til igjen og nr.101 må avbrytes.

Det er veldig ofte fint vært under Jøster Maraton, - ja ofte for fint, Også til helgen er det meldt om godt vær, og blir det ikke fullt så godt som værmeldinga tilsier, så blir det istedenfor trolig meget  godt løpevær.

Jøster Maraton er "Kvalitetsløp"  og er kjent for et gjennomført godt arrangement med en flott premieutdeling. Kondis-medlemmer har rabatt på startkontingenten.

Program:

Fredag 6. juli
KL 18:00 - Stemnekontoret opnar. Utdeling av startnummer. Lett servering.

Laurdag 7. juli
KL 09:00 - Stemnekontoret opnar.
- Utdeling av startnummer på Vassenden Skule.
- Sykkelregistrèring opnar v/"Gjesthalla".
KL 10:00 - Sykkelregistrering startar
KL 11:00 - Start maraton Vassenden.
KL 12:00 - Buss til start halvmaraton.
KL 13:00 - Start miniton (4,2km) Vassenden. Utan tidtaking.
- Start halvmaraton Sunde.
- Buss til start 10 km og 5 km.
KL 13:30 - (Ca.) første løpar i mål.
KL 13:45 - Start 5km Strand.
KL 14:00 - Start 10km Sandal.
KL 15:30 - Premieutdeling.
KL 16:00 - Sykkelregistrering slutt.

Resultater 2011
Jøster Maraton-reportasje på kondis.no i 2011
Løpets hjemmeside
Jølster Maraton på kondis.nos terminlista

%3Cb%3ETrofast%3A%3C%2Fb%3E+Helge+Hafs%E5s+hadde+funnet+ut+at+han+ikke+kunne+svikte+n%E5r+NM+gikk+i+Sogn+og+Fjordane+nesten+p%E5+hjemmebane.+Dermed+ble+det+maratonstart%2C+og+det+gikk+ogs%E5+en+del+bedre+enn+i+de+tidligere+l%F8pene+i+%E5r.+Men+det+er+likevel+langt+igjen+til+det+normale+maratonniv%E5et+for+Olden-gutten+som+har+vunnet+J%F8lster+Maraton+10+ganger.
Helge Hafsås dukker nok opp i Jølster i år også. Han har deltatt 17 ganger og har vunnet 12 av dem.
Det er en stor opplevelse å løpe så nært vannet på en så vakker dag. Det er ikke mange steder i verden
hvor et maratonløp er rammet inn på denne måten av flotte flell og blikkstille vann og frodig vegetasjon.
Foto: Kjell Vigestad