Running FitCamp blir arrangert førstkommende helg i Sokndal kommune i sør-Rogaland.

Cato Tjåland og Jan Erik Christiansen er tidligere aktive utøvere i henholdsvis triathlon og langdistanseløping, og de har ideen til denne samlingen. Etter endt karriere mimret de om tidligere livsstil som hardtsatsende utøvere. De savnet  livet på treningsleir, og ønsker at andre skal få oppleve dette. De ønsker å gjenskape denne stemningen for så mange som mulig og lanserte konseptet Fitcamp i 2012.

Running Fitcamp er den første løpe "campen" som blir arrangert. Tidligere har det blitt arrangert to mer allsidige camper i Sirdal. Til årets Running FitCamp kommer Anders Aukland på fredagen med trening/bakkeintervall og foredrag.

Lørdagen består av Yoga på morgenkvisten, etterfulgt av trening, laktattest og foredrag med Leif Inge Tjelta. Deretter Core styrketrening. På ettermiddagen blir det løpeteknikkurs med Jan Erik Christiansen, som forøvrig er butikksjef i Løplabbet i Stavanger.

Søndagen består av Yoga og langtur i vakker Dalane-natur. Innimellom treningen blir det holdt foredrag om bl.a ernæring. Med andre ord en innholdsrik helg på Lunden feriesenter. 

Kondis.no planlegger å besøke løpecampen for å ta "pulsen" på deltagerne.

Running Fit Camp's hjemmeside


Anders Aukland i Etne fjellene.                                                                             Foto: Gisle Sellevold


Jan E Christiansen og Cato Tjåland etter 3-sjøers løpet i 2011.              Foto: Susan J Mclinden.