Saudehornet Rett Opp er også det fjerde løpet i Norsk motbakkecup for 2018. Det femte og siste løpet i cupen er Fanaråken Opp som går 11. august. Poengstillingen i motbakkecupen kan du studere her.

Fire av de fem løpene i motbakkecupen er gjeldende. Deltaking og resultat i Norsk motbakkecup vil danne grunnlaget for uttak til VM i motbakkeløp i Canillo, Andorra den 15. september 2018.

Saudehornet Rett Opp blir arrangert av Ørsta Reiselivslag og er en del av Naturfestivalen som går heilt fra 20. juli til 11. august, og der det bl.a. blir arrangert flere andre guida fjellturer. Motbakkeløpets slagord er, "Fra tareblad til tinderad" og det sier det viktiste om løpet og fjella på Sunnmøre. I klarvær er det et fantastisk skue fra toppen. Les mer om Naturfestivalen her

I år har arrangøren fått hotellet Ivar Åsen med på laget. Henting av startnummer, live-streaming fra løpet og premieutdelingen foregår på hotellet. De har også gode tilbud på overnatting og middag samme dag. Men starten er fra Småbåthavnen der den alltid har vært.

Fristen for påmelding på nettet er torsdag 2. august kl. 16.00. Det er likevel muligheter for seinere påmelding. Dette skjer mellom kl. 08.00-10.00 lørdag 4. August på Hotel Ivar Aasen. Det er også mulig å melde seg på løpet etter kl 10.00 og fram til start, men da får en det travelt med å rekke starten. Prisen stiger til kr 550 i konkurranseklassen etter at forhåndspåmeldinga er avsluttet.

Du kan lese mer om løpet på facebook-siden. Der finner en også program for dagen.

Se samleside for Saudehornet Rett Opp med reportasjer, bilder og resultat for alle løpa siden første året i 2003.

Se også arrangementet på terminlisten der du finner kart til starten

Se langtidsværmeling for Ørsta i dagene framover

Påmelding kan du gjøre her. Husk å ta med sekk med klær og utstyr for en dag i all slags vær på høyfjellet. Kravet i konkurranseklassen er at sekken skal veie 2,5 kg.
 

Mosjonister
Den største delen av deltakerne er mosjonister i turklassen. Foto: Arrangør