Bildet: Kristian Blummenfeldt øverst på seierspallen i Tsjekkia med en sjekk på 375 Euro eller nesten kr 3000. TRYKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE!

Pressemelding fra NTF og Arild Tveiten.
Det kan rapporteres som solid norsk innsats under dagens E-cup for juniorere i Tabor, Tsjekkia.

Under dagens Europacup i triatlon viste Kristian Blummenfelt seg fra sin sterkeste side og løp inn til klar seier. Kristian var med opp av vannet med de fremste og var sammen med Jørgen Gundersen en del av tetgruppa på 12 mann. De økte ledelsen på sykkel og hadde 45 sekunds ledelse da de startet løpingen.  De 12 i tetgruppa ble kjapt redusert til 3 mann med Kristian i tet. Engelskmennene Gordon Benson og Marc Austin klarte ikke å kvitte seg med Kristian som løp i fra på sist runde og vant en klar seier.

I ett stort startfelt med 80 deltakere var Norge representert med Kristian Blummenfelt (18), Jørgen Gundersen (17) samt brødrene Mikal(18) og Gustav Iden (16). Distansen var sprintdistanse med 750m svømming, 20km sykkel og 5 km løp. På forhånd var Kristian utpekt som en outsider etter favorittene Gordon Benson (England) og Jelle Geens (Belgia).  For de andre norske var målsetningene om å kjempe om topp 20 plasseringer. Men i slike tette løp som her så vet man at det er vanskelig.

På svømmingen viste det seg kjapt at våre to beste svømmere Jørgen og Kristian greit holdt med de fremste på svømmingen og var oppe i T1 (første skiftesone) som henholdsvis 8 og 12. Mikal fulgte 40 sekund bar Jørgen igjen, mens Gustav som har svømming som sin svakeste side var ett minutt etter storebror Mikal.

Vel ut på sykkel klarte man og etablere en gruppe på12 mann som jobbet bra sammen. Og i denne gruppen var Kristian og Jørgen sammen med blant annet Englands to beste: Gordon Benson og Marc Austin. Disse jobbet bra sammen og med en formsterk Kristian klarte gruppa og øke avstanden til gruppe nr 2 hvor Mikal og også forhåndsfavoritten Jelle Geens lå. Gustav som er sterk på sykkel avanserte sterkt fremover i feltet og passerte 3 grupper på veien mot T2.

Ut på løp krystalliserte det seg en tet-trio umiddelbart med Kristian i tet foran Gordoen Bensom og Marc Austin. Jørgen løp ut på en 8. plass etter å ha gjort en kjempejobb på syklingen. Dessverre ble det tungt for Jørgen på løpingen som falt ned til en 29.plass med tiden: 58.00.

Engelskmennene prøvde seg underveis på løpingen, men Kristian hadde full kontroll og stakk i fra de to på siste runden. Etter en sterk avslutning vant Kristian med tiden 55.35. Og var med det 15 sekunder foran Gordon Benson og 29 sekund foran Marc Austin.

Mikal løp jevnt og sterkt og avsluttet på en 22.plass med tiden: 57.21. Gustav klarte og avansere ytterligere på løp og kom i mål på en 42. plass med tiden 58.51

”Jeg følte meg sterk hele veien og følte jeg hadde kontroll hele veien” uttalte Kristian Blummenfelt etter løp.