Oslo City Challenge avgjordes i helgen. Merrell Haglöfs Multimania kjempet hardt hele veien og kunne til slutt hale i land seieren etter tøff kamp mot Multitude Salomon og Karlstad Multisport/Sweco.

Årets citychallenge bød på rask fart. Lagene gjennnomførte en kort prolog med inlines, svømming, kanopadling og orientering før de kastet seg ut i en knallhard inlines/orienteringsetappe med 200 meters stigning. Herkules fra Sverige skaffet seg en liten ledelse, men tetlagene fulgte hverandre tett.

Etappe 2 brakte lagene ned Akerselva til Oslo sentrum. På grunn av stor vannføring, så arrangørene seg nødt til å avlyse et vannmoment, men en dukkert i fossen under Mølla Restaurant fikk de likevel med seg.

3. etappe var en spektakulær kanoetappe gjennom Oslo sentrum. Lagene fikk med seg en artig padling under Oslo sentralstasjon og stemplet på en vakker flomlyst Opera (som kostet NOK 4 000 000 000 å bygge!). CP 3-3 var lagt til Rådhusbrygga og her var det fullt trøkk med gigantisk utendørskonsert. Etter endt etappe skilte kun få minutter mellom de fire lagene i tet.

4. etappen var en skikkelig kraftprøve, både orienteringsmessig og fysisk. Etappen tok lagene gjennom Oslo sentrum, gjennom Vigelandsparken og ut i marka. På veien var det lagt inn en rappell. Det skulle også vært en spektakulær svømming gjennom en tunnel, men store vannmengder gjorde dette dessverre uforsvarlig. Etappen hadde to krevende veivalgsstrekk som viste seg å være svært utslagsgivende.

Merrell Haglöfs Multimania løste løypeleggerens veivalgsnøtter best, og la grunnlaget for seieren på denne etappen. Herkules tapte mer 48 minutter på etappen og syklet seg dermed ut av tetkampen.

The Long Night ble avsluttet med en krevende nattorientering. Herkules tapte ytterligere 40 minutter på denne etappen og det var et resignert Herkuleslag som avsluttet The Long night. For øvrig var det svært tett i tetstriden. Sweco Karlstad Multisport Vit ledet med fattige 1 minutt og 46 sekunder foran Merrell Multimania. Multitde Salomon var nr 3, 22:28 bak.

The Day After startet med en spektakulær ”Pack rafting” i Oslo fjorden. Til sammen svømte lagene omkring 1,5 kilometer . Midtveis var det lagt inn en orientering på o-kart som bidro til å spre lagene. Etappen ble avsluttet med et klippehopp på omtrent 8 meter .

En lang og rask inlines brakte lagene tilbake til Tobonn. Lagene skulle følge et tegnet veivalg og stemple på ”Hidden Controls” underveis. 15 km gikk unna på 58 minutter.

Ut på 8 etappe, skilte kun 1 minutt på de 4 første lagene. Multitude Salomon viste imidlertid stryke og skaffet seg en 8 minutters ledelse på etappen. Merrell Haglöfs Multimania syklet også bra. Sweco tapte mer enn 15 minutter til Merrell, og det var dermed her kampen om seieren ble avgjort.

9. etappe gikk ned Overfloden (Sørkedalselva), i professor Drøvels kanospor. God vannføring gjorde etappen rask. Det skilte minimalt mellom tetlagene, kun ett minutt mellom de fire første.

Siste etappe (10. etappe) var en lang orientering med kraftig stigning ( 192 meter !) og innlagt svømming. Tetlagene fulgte hverandre tett, kun 2 minutter skilte Merrel, Sweco og Multitude Salomon.

Epilogen var hemmelig helt til start. Foruten orientering og klatring, var det en avsluttende quiz. Svarene på quiz’en hadde lagene hatt mulighet til å lese på enkelte poster underveis. Arrangørene hadde på hver etappe hengt opp informasjon som behøvdes for å svare på Quiz’en. Lagene fikk imidlertid ikke vite hva informasjonen skulle brukes til. De færreste tok seg derfor tid til å lese informasjonen, og dette straffet seg…. Lagene fikk 5 spørsmål og fikk en strafferunde for hvert gale svar. Hver strafferunden var opp en hoppbakke og tok ca 3 minutter. For Sikfiskerne ble det fem strafferuder og dette gjorde at de ble skjøvet ned fra 6 til 7. etappe.