Kjersti Karoline Danielsen og Øystein Sylta er bosatt på Tonsenhagen i Oslo og løper begge for Sportsklubben Vidar. Men Kjersti kommer opprinnelig fra Kristiansand, og Svalandsgubben har vært sesongens store mål for den framadstormende 27-åringen.

- Endelig var det min tur, utbrøt hun etter å ha slått den andre store favoritten, Solveig Pedersen, med to minutter. Solveig hadde fire strake seire i langløypa før årets løp, og også hun leverte en meget sterk prestasjon med sin beste tid noensinne i den 27 km lange og meget krevende løypa.

Øystein Sylta hadde nordisk mesterskap i terrengløp om to uker i bakhodet og gikk ikke helt i kjelleren:

- Jeg kunne nok løpt enda fortere, men jeg følte meg sterk og sparte krefter til nordisk mesterskap om 14 dager. Da er målet å vinne en ny medalje, uttalte fjorårets sølvvinner i nordisk mesterskap til Fedrelandsvennen. Øystein Sylta vant også Svalandsgubben i fjor. Da var det på langt nær så vått, og vinnertida var på 1.49.08. Nummer to i år ble Ivar Haugen, KIF som var seks minutter bak Sylta.

Damenes 12 km-løype ble vunnet av Marte Balchen mens Hans Kristian Føystad var raskest av juniorgutta som løp 15 km. De enda litt yngre hadde i tillegg sin egen Minigubbe. I alt fullførte 290 løpere årest Svalandsgubbe.

Svalandsgubbens heimeside med alle resultat

Kondis.no-rapport fra Svalandsgubben 2005