Kraftprovet er en del av Fallens dager hvor Trollhättan feirer grunnlaget for byen: Det store fossefallet med kanalen og slusene som fører Göta kanal forbi byen videre mot Väneren. Det er en gigantisk folkefest over tre dager med noe for alle fra store konserter med de største stjernene og med markeder og all mulig annen underholdning. Og det hele starter fredag med Kraftprovet.

Hovedløpet på 11,6 km går opp og ned langs slusene og fossefallet og er dagens siste løp med start kl. 16.05, Før det er det barneløp, ungdomsløp og lettvarianten Slussprovet. Mange prøver seg nå på "dobbelen" og løper både Slussprovet og Kraftprovet.

Kraftprovet_stappfullt_publikum_ved_Oscarsbron1920.jpgFolkefest: Vil du ha masse publikum i ryggen, så løp Kraftprovet. (Foto: Kjell Vigestad)

Trollhättan er en "ukjent" by for mange i Norge, Kort fortalt er den en av de nærmeste byene i Sverige for folk som bor sydøst i Norge. Reiser man fra Oslo er man halvveis i det man passerer Svinesund. Totalt er Trollhättan bare ca. 2,5 timers kjøring på gode veier unna Oslo eller drøye tre timers togtur fra Oslo.

I fjor ble det det trippel norsk i herreklassen med Awet Kibrab fra Ull-Kisa som vinner. Les den store kondis.no-reportasjen fra fjorårets løp.

Reportasjer fra tidligere års løp finner du på kondis.nos samleside for Kraftprovet

Påmeldingen til årets løp er stor, - kanskje så stor at det kan bli rekord. Foreløig er 1700 løpere påmeldt. Rekorden er på drøye 2400. Det er mulig å melde seg på nesten helt fram til start for løpene. Påmeldingen skjer i start- og målområdet. Mer info på Kraftprovets nettsider. .

Starttider

Løp Distanse Klasser Start
Knatteprovet    0,8 km Jenter/gutter 2 - 8 år  13.00
Miniprovet    1,8 km Jenter/gutter 8-9 år og 10-11 år  13.30
Miniprovet     2,6 km Jenter/gutter 12-13 og 14-15 år  14.00
Slussprovet     6,0 km Menn/kvinner, gutter/jenter 16-17  år  14.40
Kraftprovet  11,6 km Menn/kvinner og menn/kvinner 50+  16.10


Hele programmet for Fallens dagar

Knattestart_AZ3T5772.jpgKnattestart: De eldste ut i sprintfart, mens foreldrene følger etter de minste helt bakerst. (Foto: Kjell Vigestad)