Dette kjøpet skulle vise seg å være verdt mange ganger de ti kronene jeg ga for den. Jeg har lest veldig mange bøker om trening og løping gjennom årene, men ingen har klart å legge fram stoffet på samme måte som denne mannen.

Hvis du skal lese en bok om løping, er dette boka. Over tredve år gammel visdom som virker.

Her får man rett og slett svar på alt man lurer på om løping på lengre distanser. Boka inneholder ikke bare treningsprogram, men helt klare råd for hva du gjør hvis ikke kroppen responderer på det du gjør, hvordan du holder deg skadefri, magien i rask gange som restitusjon og masse annet.

Boka er skrevet enkelt med korte spørsmål og korte sva,r og den er veldig lettlest. Osler legger fram stoffet på en veldig enkel måte uten de lange vitenskapelige forklaringene som 90% av leserne ikke hadde  forstått noe av. Det viktigste for de aller fleste av oss er å få en enkel oppskrift.

Boka kan både leses fra perm til perm og som oppslagsbok.

Selv var han maraton- og ultramaratonløper med imponerende resultater. Han løp maraton på 2:29:02, 50 miles 5:49:14 og 100 miles 16:11:15.

Han har deltatt i over 2000 løp, så hans erfaringsgrunnlag er det ingenting å si på.

Han jobber som matematikkprofessor og er fortsatt i en alder av over 70 år, en ivrig løper selv om han har konvertert til kortere distanser.

Undertegnede har i år, etter over 15 år med løpetrening, perset på samtlige distanser ved å følge prinsippene i denne boka. Det er vel bevis på at dette virker. Men dette er ingen "quick fix  magi". Det ligner mer på sunt bondevett satt i system.

 Born to run and teach 

Tom Oslers hjemmeside. Her ligger link til PDF av artikkelen i Runners World "The conditioning of distance runners" , en kopi av hans første publikasjon. 

Boka kan skaffes HERFRA men det er ikke mange eksemplarer i omløp så her gjelder det å kjøpe fort.