Flere norske løpere hadde meldt seg på helgens halvmaraton i Warszawa, Polen, og raskest av dem alle var Sigrid Jervell Våg. For seks uker siden løp hun Barcelona halvmaraton på 1.12.42. Denne helgen i Polen senket hun den tiden med 73 sekunder, og kan nå bokføre ny pers på 1.11.39. Tiden holdt til femteplass.

- Dette går riktig vei. Jeg lå lenge på tredjeplass og det var bittert å innse at jeg var for kake i beina til å henge med to jenter og en fartsholder da de jogga lett forbi med tre kilometer igjen, skriver hun på sin egen Stravaprofil.

10 norske herrer under 1.30

Sigrid Jervell Våg var eneste norske kvinne høy oppe på resultatlistene i Polen. Det var med andre ord flere norske menn som hadde tatt turen. Best av dem ble Joachim Tranvåg som løp på 1.13.46. Det holdt til 78. plass i herreklassen. Nest best av de norske herrene ble Aleksander Jaeger med 1.14.00, mend Hans Christian Aarnes ble tredje best med 1.14.18.

Tysk og belgisk seier

Det var belgiske Fabienne Königstein som vant kvinneklassen med sitt løp på 1.09.32, noe som var ny bestenotering på distansen for hennes del. 14 sekunder bak fulgte en annen tysk kvinne, Domenika Mayer med 1.09.46. Ukrainske Marina Nemchenko tok tredjeplassen med 1.11.13. Det var hun og en annen ukrainer, Viktoria Kaliuzhna, som passerte Jervell Våg med 3 kilometer igjen til mål.

Beste herre ble belgiske Dorian Boulvin som vant med 1.01.58. For to uker siden løp han til pers på 1.01.25 i hjemlandet. Polske Mateusz Kaczor tok andreplassen i Warszawa med 1.02.06, mens tyrkiske Polat Kemboi Arikan ble nummer tre med 1.02.10.