På dagens langdistansekvalifisering under EM i Portugal var det et røff, og til tider nesten stygt terreng, men med mye grønt, som ventet løperne.

Terrenget gjorde det gunstig med en del veivalg rundt for å unngå det mørkeste grønne. Noe de norske løperne var godt forberedt på, og dermed taklet bra.

Verdensmesteren på distansen fra 2012, Olav Lundanes, var best norske med 2. plass i sitt heat.

- Jeg innledet litt dårlig, men skjerpet meg og avsluttet bra, oppsummerte han.

Det lover med andre ord bra foran finalen.

Der får han selskap av fire andre norske herreløpere, Magne Dæhli (4), Eskil Kinneberg (7), Jon Aukrust Osmoen (12) og Thomas Natvig Årstad (15).

Bare Nicholas Oskarsson (24) mislyktes i å ta seg inn blant de 17 beste løperne i heatet som går videre til finalen.

I dameklassen løp 2 av 3 norske løperne som stilte til start inn til finaleplass, Mari Fasting (4) og Kamilla Olaussen (6). Her fikk Ingjerd Myhre (18) dessverre reisepass.

- Dette må vi være fornøyd med selv om det er litt surt at Nicholas Oskarsson ryker ut. For Ingjerd Myhre er det også bittert å havne på 18. plass. Men det er gledelig å se at vi har løpere som reiser seg, og slår tilbake i dag etter en mindre god gjennomføring  på mellomdistansekvalifiseringen i går. Spesielt Kamilla Olaussen er et godt eksempel på det, sier landslagssjef Kenneth Buch.

Nicholas Oskarsson, som ble slått ut under dagens kvalifisering, får sin mulighet til å slå tilbake under sprintkvalifiseringen i morgen.

For Ingjerd Myhre blir det mulighet til å komme sterkere tilbake under finalen over mellomdistanse på mandag.

De som gikk videre i dag løper finale over langdistanse på tirsdag.

EMs hjemmeside

Kilde:Norsk orientering